Hvad kan man bruge en 100 Mbit-forbindelse til?

Bredbåndsdagen 2007: Der investeres milliarder i at opbygge og udbygge bredbåndsnetværk, der kan realisere drømmen om den digitale motorvej. Men hvad skal vi bruge det til?

Reportage: Der er kobberen, fiberen, det trådløse og det mobile. Jo, bredbåndsteknologierne formerer sig, og hele familien er i dag samlet i København til konferencen Bredbåndsdagen 2007.

De 800 deltagere har en fælles passion for høje hastigheder og et fælles ønske om at fremme de tjenester og services, som skal retfærdiggøre milliardinvesteringer i de mange former for bredbånds-infrastrukturer.

”Hvem har brug for en 100 Mbit symmetrisk bredbåndsforbindelse,” lød spørgsmålet fra en af hovedtalerne, den østrigske professor Hartwig Tauber, der står i spidsen for organisationen FTTH (fiber to the home) Counsil Europe.

Endnu lang vej igen

Hartwig Tauber mener, at der findes masser af svar på det spørgsmål, der nok oftest bliver stillet til bredbåndsbranchens teknologiske hurtigløbere, fiberselskaberne.

Triple-Play løsningerne, hvor både tv, telefoni og internet kører på én forbindelse, er fortsat et af de bedste svar.

For selvom fjernsyn sagtens kan køre på lavere hastigheder, er der også begrænsninger.

”Man når hurtigt grænsen, hvis mange fjernsyn i huset skal køre på samme tid,” siger Hartwig Tauber.

Han mener også, at begreber som e-health og e-learing får helt ny betydning med fiber-løsningerne.

”Det er ikke nyt, men det har jo aldrig fungeret. Hvis du gerne vil downloade powerpoint-slides til e-learning, virker det allerede i dag, men hvis du vil bruge videokonferencer, har du brug for en bedre forbindelse,” siger Hartwig Tauber.

Professoren tilføjer, at det på forretningssiden er services som backup, outsourcing og virtuelle forretnings-netværk, der kommer til at skabe efterspørgslen efter lynhurtige bredbåndsforbindelser.

Investeringer ikke nok

Det er lande som Sverige, Holland, Danmark og Norge, der er længst fremme med fiber-infrastrukturen.

Det begejstrer naturligvis videnskabsminister Helge Sander, der også er med til Bredbåndsdagen.

Han pointerede, at en ganske væsentlig forudsætning for Danmarks fremtid er, at virksomhederne innoverer og investerer i både net og indhold.

”Jeg er helt overbevist om, at Danmark ville være et mere ulykkeligt land, hvis vi ikke var så højt placeret inden for teknologi og bredbånd,” sagde Helge Sander.

Han pegede blandt andet på, hvordan netbanking og digital borgerservice kan lette hverdagen for travle børnefamilier.

Samtidig tilføjede Jørgen Abild Andersen, direktør i IT- og Telestyrelsen, at det ikke er nok, at investeringerne i netværk buldrer afsted, hvis der ikke er noget at bruge de hurtige forbindelser til.

”Hvorfor ikke udvikle digitale manualer, som man kan se på sin PDA, når man holder på motorvejen i Tyskland og skal skifte hjul på bilen,” lød et bud fra Jørgen Abild Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere