TDC og bankerne går sammen om digital signatur

Efter tidligere års indædte kamp om den digitale signatur, falder TDC og bankerne hinanden om halsen. De to parter vil forsøge at vinde næste generation af den digitale signatur med en fælles løsning.

TDC og bankerne - der kæmpede indædt mod hinanden om den digitale signatur for fire år siden - vil sammen forsøge at lande kæmpe-ordren om næste generations digitale signatur.

De to parterne har stiftet et fælles selskab, "Selskabet af 24. august 2007," som er blevet prækvalificeret til at byde på næste generations digitale signatur.

"Vi mener, at vi tilsammen virkeligt har noget at byde på. Vi har i TDC ønsket at sende et klart signal om, at vi er parate til at samarbejde - og det gælder også med andre end PBS," siger Peter Stig Andersen, direktør i for TDCs enterprise-afdeling.

Samme melding kommer fra PBS, der på bankernes vegne er blevet prækvalificeret sammen med TDC.

"Vi sender et signal om at arbejde imod en fælles løsning. Med mere end tre millioner netbankkunder er der klart store perspektiver i at tænke det ind i en løsning," siger Søren Winge, pressechef i PBS.

Konkurrencebaseret dialog
Den kommende udbudsrunde, der bliver såkaldt konkurrencebaseret dialog.

Det betyder, at parterne ikke byder ind med færdige løsninger, men derimod i dialog med IT- og Telestyrelsen skal udvikle den endelige signatur-model, som skal afløse TDC's nuværende model i sommeren 2008.

Det betyder også, at PBS- og TDC-konsortiet ikke vil sige om noget, hvordan konsortiets endelige signatur-model kommer til at se ud og om den bliver en sammensmeltning af den nuværende TDC-signatur og bankernes Net-ID eller noget helt tredje.

Peter Stig Andersen fra TDC peger på, at anvendeligheden af signaturen vokser, jo større udbredelsen er. Dermed antyder han, at TDC er klar til at tage bankernes populære og meget udbredte Net-ID til sig.

"Men jeg har endnu ikke noget svar på, hvordan løsningen rent teknisk vil udmønte sig. Det er for tidligt at sige nu," siger han.

TDC og PBS sidder imidlertid tungt på prækvalifikationerne.

TDC er nemlig også blevet prækvalificeret selv, mens PBS også er blevet prækvalificeret sammen med norske BBS, der er selskabets norske pendant.

EDB Gruppen er med
Foruden TDC og PBS er EDB Gruppen blevet prækvalificeret med IBM og Post Danmark som underleverandører.

EDB Gruppen-konsortiet samarbejder imidlertid tæt med TDC, der dermed står stærkt i kampen om næste generation af den digitale signatur.

EDB Gruppens model sigter mod at udbrede den digitale signatur gennem kommunernes borgerservice-centre samt posthusene.

"Vores vision er at gøre kommunerne til kraftcentre. Det er en anden tilgang, der sigter mod at bringe signaturen helt tæt på borgerne," siger Kenny Munck, innovationsdirektør i EDB Gruppen.

Det betyder, at i alt fire konsortier er blevet prækvalificeret til den kommende signatur-proces - heraf tre med TDC som aktiv spiller og to med PBS.

Den kommende vinder skal levere næste generations digitale signatur i fem år med mulighed for forlængelse i et par år.

IT- og Telestyrelsen forventer, at tre millioner danskere vil have digital signatur i 2012. Det er endnu uvist, om IT- og Telestyrelsen - som det var tilfældet med TDC, indskriver bod- og bonusordninger for opnåede mål.

TDCs nuværende kontrakt udløber i midten af 2008.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.