TDC og bankerne går sammen om digital signatur

Efter tidligere års indædte kamp om den digitale signatur, falder TDC og bankerne hinanden om halsen. De to parter vil forsøge at vinde næste generation af den digitale signatur med en fælles løsning.

TDC og bankerne - der kæmpede indædt mod hinanden om den digitale signatur for fire år siden - vil sammen forsøge at lande kæmpe-ordren om næste generations digitale signatur.

De to parterne har stiftet et fælles selskab, "Selskabet af 24. august 2007," som er blevet prækvalificeret til at byde på næste generations digitale signatur.

"Vi mener, at vi tilsammen virkeligt har noget at byde på. Vi har i TDC ønsket at sende et klart signal om, at vi er parate til at samarbejde - og det gælder også med andre end PBS," siger Peter Stig Andersen, direktør i for TDCs enterprise-afdeling.

Samme melding kommer fra PBS, der på bankernes vegne er blevet prækvalificeret sammen med TDC.

"Vi sender et signal om at arbejde imod en fælles løsning. Med mere end tre millioner netbankkunder er der klart store perspektiver i at tænke det ind i en løsning," siger Søren Winge, pressechef i PBS.

Konkurrencebaseret dialog
Den kommende udbudsrunde, der bliver såkaldt konkurrencebaseret dialog.

Det betyder, at parterne ikke byder ind med færdige løsninger, men derimod i dialog med IT- og Telestyrelsen skal udvikle den endelige signatur-model, som skal afløse TDC's nuværende model i sommeren 2008.

Det betyder også, at PBS- og TDC-konsortiet ikke vil sige om noget, hvordan konsortiets endelige signatur-model kommer til at se ud og om den bliver en sammensmeltning af den nuværende TDC-signatur og bankernes Net-ID eller noget helt tredje.

Peter Stig Andersen fra TDC peger på, at anvendeligheden af signaturen vokser, jo større udbredelsen er. Dermed antyder han, at TDC er klar til at tage bankernes populære og meget udbredte Net-ID til sig.

"Men jeg har endnu ikke noget svar på, hvordan løsningen rent teknisk vil udmønte sig. Det er for tidligt at sige nu," siger han.

TDC og PBS sidder imidlertid tungt på prækvalifikationerne.

TDC er nemlig også blevet prækvalificeret selv, mens PBS også er blevet prækvalificeret sammen med norske BBS, der er selskabets norske pendant.

EDB Gruppen er med
Foruden TDC og PBS er EDB Gruppen blevet prækvalificeret med IBM og Post Danmark som underleverandører.

EDB Gruppen-konsortiet samarbejder imidlertid tæt med TDC, der dermed står stærkt i kampen om næste generation af den digitale signatur.

EDB Gruppens model sigter mod at udbrede den digitale signatur gennem kommunernes borgerservice-centre samt posthusene.

"Vores vision er at gøre kommunerne til kraftcentre. Det er en anden tilgang, der sigter mod at bringe signaturen helt tæt på borgerne," siger Kenny Munck, innovationsdirektør i EDB Gruppen.

Det betyder, at i alt fire konsortier er blevet prækvalificeret til den kommende signatur-proces - heraf tre med TDC som aktiv spiller og to med PBS.

Den kommende vinder skal levere næste generations digitale signatur i fem år med mulighed for forlængelse i et par år.

IT- og Telestyrelsen forventer, at tre millioner danskere vil have digital signatur i 2012. Det er endnu uvist, om IT- og Telestyrelsen - som det var tilfældet med TDC, indskriver bod- og bonusordninger for opnåede mål.

TDCs nuværende kontrakt udløber i midten af 2008.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
1 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Her er alt hvad du skal være opmærksom på ved den Microsoft cloud-baserede suite
Microsoft Office 365 fortsætter med at blive bedre og bedre og Office 365's kommercielle indtjening alene er steget med 38% i Q4 i 2018. Dette er måske ikke så overraskende, med styrken og fleksibiliteten in mente, men mange organisationer er stadig uvidende om begrænsningerne af Office 365, specielt når det gælder backup. I dette whitepaper kigger vi nærmere på, hvorfor Litigation Hold er en rigtig dårlig idé at bruge som backup.