Mød din psykiater på nettet

I Region Sjælland er der tilbud til psykiatriske patienter om at tale med psykiateren via videokonference-udstyr. Det giver mulighed for at komme hurtigere til samtale.

Via et kamera, en skærm og en hurtig opkobling til internettet, kan patienter inden for børne- og ungdomspsykiatrien i store dele af Region Sjælland tale med deres behandler.

Det sparer en masse transporttid både for patient og behandler, og betyder i mange tilfælde, at patienten kan komme hurtigere til samtale.

For det er nemmere for psykiateren at finde tid i kalenderen til en hurtig opkobling via videokonference, end at skulle afse tid til den ofte lange transport inden for regionen fra for eksempel Næstved til Nykøbing Falster.

Udstyret blev først indført i det tidligere Storstrøms Amt af overlæge og centerleder ved Psykiatrisk Børne- og Ungecenter, Flemming Sevaj.

Den primære årsag var speciallægemanglen og de store afstande i amtet, der ikke er blevet mindre efter at Region Sjælland blev til.

Nytte ved patientsamtaler

Flemming Sevaj fortæller, at udstyret primært bruges som et redskab til intern kommunikation, patientkonferencer, uddannelse for personalet og psykiatrisk rådgivning af personalet på forskellige lokaliteter og institutioner i amtet.

Men systemet har også vist sin store nytte i forhold til patientsamtaler.

I første omgang for børn og unge og yngre voksne, det vil sige 18-25-årige. Metoden er dog også ved at blive udbredt til voksen­psykiatrien i regionen.

Flemming Sevaj fortæller, at det er en stor tidsbesparelse i hverdagen at kunne bruge udstyret i stedet for at skulle køre måske en time hver vej for en enkelt konsultation. Det er nemmere at få plads til i kalenderen på den måde, og det afbøder den speciallæge­mangel, der ellers hersker i regionen.

“Det kan bruges for eksempel i forbindelse med en vurdering af, om det er forsvarligt at give en patient udgang eller udskrive patienten eller i forbindelse med justering af medicineringen,” siger Flemming Sevaj.

“Jeg er ikke i tvivl om, at når der er etableret fortrolighed, så er det et udmærket instrument til den slags rutinejusteringer på afstand,” siger han og tilføjer, at der altid er en kontaktperson til stede fysisk sammen med patienten, når der foretages en videokonsultation.
Regionen vil nu indføre udstyret på flere andre afdelinger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere