Microsoft bekræfter problem med skjult opdatering

Microsoft bekræfter, at Windows XP-brugere, der reparerer deres operativsystem, ikke kan opdatere computeren med de seneste opdateringer.

Microsoft bekræfter at Windows XP-brugere, der reparerer deres operativsystem, ikke kan opdaterer computeren med de seneste opdateringer på grund af en skjult fil, der blev udsendt til brugerne denne sommer.

"Når XP repair-cd'en bliver anvendt, så erstatter den alle systemfiler (inklusive Windows update) på maskinen, med ældre versioner af disse filer og gendanner registret," skriver Nate Clinton, program manager for Windows Update (WU), i en meddelelse på Microsofts blog om opdateringer.

"Den seneste version af Windows Update indeholder 'wups2.dll', der oprindeligt ikke var med i Windows XP. wups2.dll vil derfor stadig være i systemet, efter en 'repair install', men dens registreringsinformationer mangler. Dette mismatch forårsager at opdateringen mislykkes.

Syv dll-filer
'Windows Secrets'-nyhedsbrevet rapporterede om opdateringsfejlen efter tests på Windows XP-maskiner, der var blevet gendannet med en reinstall-cd.

Årsagen til problemet er ifølge nyhedsbrevet, at syv dll-filer, fra den seneste Windows Update ikke registrerede sig selv i XP. Microsoft har ikke været i stand til at forklarer forskellen mellem deres og disse observationer.

Filen, som Clinton nævner, wups2.dll, er en af de syv filer, som 'Windows Secrets' omtaler, og er en del af den såkaldte "stealth"-opdatering, som Microsoft har sendt til de fleste af deres private XP og Vista-brugere siden juli.

Opdateringen er blevet leveret og installeret uden yderligere notifikation; selv hos brugere, der havde fortalt systemet, at det ikke skulle downloade eller installere opdateringer uden brugerens tilladelse.

Computerworlds test
Computerworld gennemførte torsdag tests, der bekræftede at WU-opdateringen 'silent update' med nummeret 7.0.600.381 blokerer for 80 reparationer på en pc, hvor systemet er blevet gendannet fra en cd med Windows XP SP2. Efter at have kørt en batch-fil, anbefalet af 'Windows Secrets', registrerede batch-filen samtlige syv mistænkte dll-filer. Opdateringer lod sig dog gøre.

Nate Clinton skriver, at problemet kan ordnes ved kun at registrere wups2.dll-filen. Han gennemgår også de trin brugeren skal i gennem og lovede at præsentere et dokument (KB943144) med vejledningen på Microsofts support database.

Scott Dunn fra 'Windows Secrets' siger at opdaterings-miseren beviser, hvilken fare der er ved skjulte opdateringer. Andrew Storm fra nCircle Network Security siger, at Microsoft også bliver ramt på pengepungen.

"Forestil dig, den mængde arbejde, dette har påført Microsofts support-teams. Det har nok taget et par timer på telefonen, når en kunde skulle hjælpes, fordi support-medarbejderen ikke vidste, at det var WU-opdateringen, der var skyld i problemet. Det er ikke bare et PR-problem for Microsoft, det er også et support-problem," siger Andrew Storm.

Firmaerne er nok mere tilbøjelige til at bruge gendannelse, end en geninstallering fra en cd, når en beskadiget maskine skal repareres.

Men mange mindre og mellemstore firmaer vil få de samme problemer, når de forsøger at opdatere en maskine, da det er den samme Windows client-software der bruges af Windows Server Update Services (WSUS), som er den opdateringsmekanisme de fleste virksomheder bruger, når de skal opdatere medarbejdernes Pc'er.

"Alle får de samme opdateringer af Windows Update," siger Andrew Storm. "Så problemet vil være det samme for både WSUS og for folk, der får deres opdateringer direkte fra Microsoft," siger han.

Oversat af Bo Madsen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan arbejder du sikkert hjemmefra og holder driften i gang
Nogle gange skal arbejdsopgaver bare løses hjemmefra, hvis driften fortsat skal holdes i gang. Her er det afgørende at have en plan for både drift, arbejdsindsats og den nødvendige it-sikkerhed. Også selvom 5, 10 eller 100 gange så mange brugere som normalt med kort varsel skal arbejde hjemme. I dette whitepaper kan du læse mere om de typiske roller, som hjemmearbejdet indebærer og hvilke løsninger Fortinet tilbyder for at sikre den stabile drift.