Telekæmpe i tæt samarbejde med WiFi-rebellen Fon

Det tidligere britiske telemonopol, BT, indleder nu et nært samarbejde med WiFi-rebellen Fon. BT's bredbåndskunder kan fremover vælge at blive Fon-medlemmer.

Det tidligere engelske telemonopol, BT, indleder nu et nært samarbejde med Fon, der ellers har fået flere etablerede teleselskaber på barrikaderne.

Konceptet bag Fon er nemlig, at medlemmerne via en trådløs router, stiller deres internetforbindelse til rådighed for andre.

Som medlem har man så et login og password, som man kan bruge til at logge sig på andre Fon-hotspots i hele verden.

Flere teleselskaber ser det som et brud på kundekontrakten, hvis en kunde vælger at stille sin internetforbindelse til rådighed for andre.

I stedet for at bekæmpe Fon har BT nu i stedet valgt at give sine bredbåndskunder mulighed for at blive Fon-medlemmer.

Fremover vil BT's bredbåndskunder således kunne vælge at installere Fon-software på deres såkaldte Home Hub-gateway.

Dermed kan BT's kunder blive Fon-medlemmer og stille dele af deres båndbredde til rådighed for andre og koble sig på nettet via Fon-hotspots verden over.

BT har flere end tre millioner bredbåndskunder, så det er lidt af en blåstempling af Fon-konceptet. Uden for BT er der omkring 190.000 Fon hotspots og godt en halv million brugere.

Samarbejdet har fået navnet BT Fon og drømmen er at bygge et kæmpe trådløst netværk, der dækker hundredetusinder af hotspots.

BT har skudt penge i Fon som en del af aftalen, og selskabet træder dermed ind i Fon's investorkreds, der også omfatter Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.