Telekæmpe i tæt samarbejde med WiFi-rebellen Fon

Det tidligere britiske telemonopol, BT, indleder nu et nært samarbejde med WiFi-rebellen Fon. BT's bredbåndskunder kan fremover vælge at blive Fon-medlemmer.

Det tidligere engelske telemonopol, BT, indleder nu et nært samarbejde med Fon, der ellers har fået flere etablerede teleselskaber på barrikaderne.

Konceptet bag Fon er nemlig, at medlemmerne via en trådløs router, stiller deres internetforbindelse til rådighed for andre.

Som medlem har man så et login og password, som man kan bruge til at logge sig på andre Fon-hotspots i hele verden.

Flere teleselskaber ser det som et brud på kundekontrakten, hvis en kunde vælger at stille sin internetforbindelse til rådighed for andre.

I stedet for at bekæmpe Fon har BT nu i stedet valgt at give sine bredbåndskunder mulighed for at blive Fon-medlemmer.

Fremover vil BT's bredbåndskunder således kunne vælge at installere Fon-software på deres såkaldte Home Hub-gateway.

Dermed kan BT's kunder blive Fon-medlemmer og stille dele af deres båndbredde til rådighed for andre og koble sig på nettet via Fon-hotspots verden over.

BT har flere end tre millioner bredbåndskunder, så det er lidt af en blåstempling af Fon-konceptet. Uden for BT er der omkring 190.000 Fon hotspots og godt en halv million brugere.

Samarbejdet har fået navnet BT Fon og drømmen er at bygge et kæmpe trådløst netværk, der dækker hundredetusinder af hotspots.

BT har skudt penge i Fon som en del af aftalen, og selskabet træder dermed ind i Fon's investorkreds, der også omfatter Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital