PC-Ware: Vi var lige en tand for friske

Da den tyske softwarekoncern PC-Ware overtog danske Ravenholm sidste år forventede direktøren store fordele: "Vi var for friske og ambitiøse," erkender Leif Carlsen i dag.

Efter det første hele regnskabsår med den tyske it-koncern PC-Ware som ejer gør softwareforhandleren PC-Ware Danmark status.

"Vi havde forventninger om markedsmæssige gevinster i kraft af PC-Wares overtagelse, som viste sig ikke at holde stik," lyder det fra Leif Carlsen, administrerende direktør, PC-Ware.

Både driftsresultat og overskud er mindre end de tilsvarende tal for regnskabsåret 2005/06, som kun omfatter seks måneder.

"Det var svært at tjene på software sidste år, og det er bestemt også svært at tjene penge på at sælge software i år," siger Leif Carlsen.

Nu hjælper det

Til gengæld begynder fordelene ved at have fået et stort og stærk moderselskab at indfinde sig nu. I første kvartal i indeværende regnskabsår voksede PC-Wares omsætning herhjemme med 127 procent sammenlignet med samme kvartal året før.

"Jeg skal love for, at vækstraterne er kommet nu," siger Leif Carlsen.

Siden PC-Ware-overtagelsen har det danske selskab øget fokus på den øvre del af kundegruppen, der i dag bredt kan betegnes som mellemstore og store virksomheder.

"I bund og grund har vi øje for hele segmentet, men det største fokus ligger på de 1.000 største virksomheder herhjemme," konstaterer Leif Carlsen.

To-leverandørstrategi

Udover kundefokus retter PC-Ware Danmark også sit skarpe salgsøje mod væsentlige partnere som Microsoft, Adobe, Citrix, Symantec og WMware, hvor sidstnævnte leverer virtualiseringssoftware, der er meget oppe i tiden.

Rent salgsmæssigt nyder PC-Ware godt af, at Topnordic har overtaget Ementor og Atea, fordi de kunder, der bekender sig til en to-leverandørstrategi, har fået brug for en ny leverandør.

"Det har været en glæde at tage forretning fra Topnordic, som er en af de konkurrenter, vi støder mest på," siger Leif Carlsen.

Derudover har Netkoncept mistet sin status som DLAR-forhandler (Direct Large Account Reseller), hvilket ifølge Leif Carlsen også skæpper indirekte i kassen, fordi der er én mindre at slås med. Der er kun en håndfuld herhjemme af disse DLAR-forhandlere, hvor kravene til omsætning, certificeringer et cetera er ekstraordinært store.

Ansætter flest hoveder

PC-Ware Danmark etablerede sidste år et kompetencecenter, der for eksempel vurderer, om det er en god idé at opgradere til eksempelvis Vista, og om kundens installation er klar til en sådan opgradering.

"Det er i kompetencecentret, vi ansætter flest hoveder, mens SAM (Software Asset Management, red.) er et kæmpe vækstområde for os. Der er både et udpræget ønske om at skære ned på antallet af applikationer og i det hele taget om at have orden i licenserne," siger Leif Carlsen.

Han forventer fortsat vækst i indeværende regnskabsår om end ikke i helt samme målestok som i første kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere