Ekspert advarer firmaer mod sociale netværkssider

Medarbejdernes tilstedeværelse på sociale netværkssider som LinkedIn, Facebook og MySpace bør have virksomhedernes opmærksomhed, mener Gartner. Dansk ekspert er enig.

Hvad skriver nuværende og tidligere medarbejdere om virksomheden på LinkedIn? Eller Facebook? Eller MySpace?

Netop disse for virksomhederne ofte ukontrollable informationer vil i stigende omfang komme til at påvirke virksomhedernes omdømme.

Det bør virksomhederne – og helst i samme takt som medarbejderne i stigende grad flokkes om de nye medier – forholde sig til, mener flere eksperter.

Vice president hos Gartner, Jay Heiser, går til yderlighederne.

"Inden for få år bør virksomhederne overveje, om der skal opstilles politiker for medarbejdernes involvering på sider som eksempelvis LinkedIn," siger Jay Heiser.

I strid med virksomhedens politik

Han medgiver, at det er problematisk med regler, men omvendt kan det i visse tilfælde være nødvendigt.

Især i forhold til flere engelske og amerikanske firmaer, som mange gange har regler imod at udtale sig om tidligere medarbejderes handlinger, hvilket der er åbnet op for på LinkedIn:

"I nogle tilfælde kan det, der sker, være direkte i mod virksomhedens politik allerede," siger han.

Trine-Maria Kristensen, der er dansk ekspert i de nye sociale medier, mener også, at virksomhederne bør forholde sig aktivt til det væld af informationer, som opstår om virksomhederne på internettet.

Overblik – herefter strategi

Dog er hun ikke en fortaler for, at der laves forbud og restriktioner:

"I stedet bør virksomhederne forsøge at lave positive retningslinjer. Virksomhederne bør være bevidste om, at de optræder på nettet på mange flere måder end virksomhedens website – for eksempel i form af medarbejdernes stemmer," siger hun.

Trine-Maria Kristensen opfordrer virksomhederne til at forme en strategi for den samlede tilstedeværelse på internettet.

I første ombæring er det en god idé blot at få et overblik over alle de steder, hvor virksomheden er repræsenteret – både positivt og negativt.

"Det vil give virksomheden en mulighed for at lægge en strategi for at forstærke de positive budskaber og en strategi for, hvor der skal dæmmes op for de negative budskaber," siger Trine-Maria Kristensen.

Inviter til dialog

Under alle omstændigheder – mener hun – er det nødvendigt at skabe en platform, hvorfra man kan håndtere nettets nye debatform.

"Det stærkeste våben er selv at være tilstede i form af blogs, debatforaer – og i det hele taget invitere til dialog. Det er svært at komme aktivt på banen, hvis man kun kan lægge pressemeddelelser ud på websiden," siger hun.

Jay Heiser fra Gartner mener ikke kun, at virksomhederne bør tage medarbejdernes tilstedeværelse på eksempelvis LinkedIn alvorligt. Medarbejderne selv bør også tage ansvar – også for deres egen skyld:

"I stigende grad udnytter rekrutteringsfirmaer, at de kan få fat i væld af informationer om potentielle kandidater på internettet," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere