Artikel top billede

Læsernes dom er klar: Helge Sander er det svageste led i regeringens it-top. (Foto: Torben Klint)

Her er det svageste led i regeringens it-top

I sidste uge beskrev Computerworld regeringens it-ledelse med de tre topfigurer Thor Pedersen, Helge Sander og Kristian Jensen. Nu har læserne udpeget det svageste led.

I fredags spurgte vi læserne om hvilken minister, der er det svageste led i regeringens it-ledelsesteam.

Computerworld præsenterede en model, der opstillede regeringens it-ledelse i samme ramme som en stor virksomhed med finansminister Thor Pedersen (V) som topchef eller CEO, videnskabsminister Helge Sander (V) som direktør eller CIO og endelig Kristian Jensen (V) som projektleder.

Over halvdelen peger på, at Helge Sander udfylder sin rolle dårligst.

Kristian Jensen fik færrest af de godt 200 stemmer. Han endte på cirka fem procent.

De øvrige ministre fik tilsammen 10 procent, mens Thor Pedersen og Helge Sander fik henholdsvis 27 procent og 57 procent af stemmerne.

Lidt overraskende efter en uge, hvor Kristian Jensens skatteministerium sprang budgettet på det nye eIndkomstregister med over 100 millioner kroner.

"Når man møder Kristian Jensen og hører, hvordan han gebærder sig, så er han en frisk mand, der forstår tingene og udviser mod, og det tror jeg kan være med til at give respekt. Skat vover noget, og han er ikke bange for at gå ind i debatten," siger Ejvind Jørgensen, underdirektør i Rambøll Management og formand for Dansk ITs udvalg for digital forvaltning.

Hård opgave

Et flertal af Computerworlds læsere mener altså, at det er Helge Sander, som har sværest ved at udfylde rollen som leverandør af det tekniske fundament for digitaliseringen.

Den hårde bedømmelse kommer måske netop, fordi mange af Computerworlds læsere har et teknisk udgangspunkt.

Ejvind Jørgensen mener, at Helge Sander også har den måske sværeste opgave i forhold til at formidle sine resultater.

"Motorrummet er ikke det store udstillingsvindue," lyder det fra Ejvind Jørgensen, som dog tilføjer, at talmaterialet er for spinkelt til alt for firkantede konklusioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere