Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

ERP sigter mod brancheløsninger og partnerskaber

Tema: Mens salget af ERP-løsninger stagnerer, så fortsætter leverandører og forhandlere tendensen med at skabe brancheløsninger og finde forretningspartnere.

Leverandører af ERP-løsninger (Enterprise Resource Planning) er på udkig efter partnere til at implementere, og de har også travlt med at udvikle stadig flere brancheløsninger.

"Ved at indgå partnerskaber med implementeringsfirmaer forventer leverandørerne at kunne nå bredere ud i markedet," vurderer Herbert Nathan.

Herbert Nathan ejer rådgivningsvirksomheden Herbert Nathan & Co., der har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder med at finde rundt i skoven af ERP-løsninger.

500 til 1.000 ansatte

Danske virksomheder med 500 til 1.000 medarbejdere og en omsætning på en halv til en hel milliard kroner er den gruppe af firmer, der investerer mest i ERP-løsninger. Nathan mener, at der er omkring 1.000 virksomheder herhjemme, der passer ind i den boks.

"De helt store har købt, og de har ofte en SAP- eller Oracle-strategi, så der er ikke mange udskiftningsprojekter blandt de største virksomheder herhjemme," siger Herbert Nathan.

De mellemstore virksomhedskunder har ofte ældre systemer, og når de så samtidig vokser og måske ændrer forretningspraksis eller udbuddet af produkter, så kræver det almindeligvis, at ERP-løsningen skal rettes til eller måske helt skiftes ud.

Slut med XAL

Masser af danske virksomheder bruger Microsofts Concorde XAL-løsning, men det kan de ikke blive ved med. I 2009 ophører Microsoft med at supportere XAL, så mange brugere er på udkig efter noget nyt.

"Mange kunder har haft XAL-løsningen i måske 10 år, og det tidsrum er der sket et utal af tilretninger, så selv, hvis de havde lyst, så vil det være svært at fortsætte med at bruge Concorde XAL, når først supporten lukker," siger Herbert Nathan.

Blandt leverandørerne skærpes konkurrence i netop mellemmarkedet. Både Oracle og SAP kæmper hårdt for at komme længere ned i markedet, og begge virksomheder - ikke mindst Oracle har købt op over en bred kam.

Masser af leverandører

Der er rigtig mange leverandører i den lavere ende og mellemmarkedet. Eksempelvis Guideix, Maconomy, EDB Gruppen, Lawson, IFS, IBS, Agresso og Microsoft.

"Der er også en spiller som Infor, der købte SSA, efter at SSA havde overtaget Baan, hvilket betyder, at Infor i dag er blandt de tre-fire største ERP-leverandører på verdensplan," siger Herbert Nathan.

I stedet for kun at satse på egentlige implementeringspartnere er det at sælge og/eller leje softwaren via internettet blevet stadig mere populært.

Konceptet SaaS (Software as a Service) har vind i sejlene også på området ERP og her indbyder prismodellen til massedistribution snarere end personligt salg.

Skal kunne mere

Leverandørerne vil stadig gerne have partnere, der kan implementere, men med SaaS er det ikke nok.

"En af den traditionelle implementeringspartners store interesser i at implementere ERP-systemer har alle dage været muligheden for at kunne tjene på kundespecifikke tilretninger, og den mulighed er også nødt til at være til stede med SaaS-løsningen," har IDC Nordics analysedirektør Karsten Fogh Ho-Lanng tidligere fortalt Computerworld.

SaaS gør ifølge IDC bestemt ikke kanalen overflødig.

"Tværtimod. For antallet af discipliner, man som SaaS-leverandør af forretningskritiske systemer skal mestre, stiger kun i fremtiden, så fremtidens partner skal i stigende grad være både forretningsrådgiver og driftsansvarlig," lyder det fra Karsten Fogh Ho-Lanng.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere