Artikel top billede

Anders Chr. Andersen stopper med øjeblikkelig virkning som topchef for Mondo.

Mondo fyrer topchef for ulovlig aktiehandel

Børsnoterede Mondo fyrer med omgående virkning administrerende direktør Anders Chr. Andersen. "Jeg er ked af det," siger bestyrelsesformand Morten Steen-Jørgensen, der svingede øksen.

Bestyrelsen for Mondo har med øjeblikkelig virkning fyret selskabets administrerende direktør, Anders Chr. Andersen.

Fyringen skyldes "uregelmæssig handel med Mondo-aktier," skriver bestyrelsesformand Morten Steen-Jørgensen i en meddelelse.

Til Computerworld fastlår bestyrelsesformanden, at fyringen skyldes, at Anders Chr. Andersens har handlet med aktier uden for de tilladte vinduer for børsnoterede selskaber, som alene ville have gjort det muligt for direktøren at handle aktier i fire uger efter henholdsvis helårs- og halvårsregnskaberne.

Sådan fremgår det ifølge Morten Steen-Jørgensen både af Mondos interne regler samt af Finanstilsynets regler for aktiehandel i børsnoterede selskaber.

"Vi kan ikke have en direktør siddende, som har handlet ulovligt, og derfor er Anders og jeg blevet enige om, at det er bedst, at han stopper," siger Morten Steen-Jørgensen til Computerworld.

Han peger på, at Anders Chr. Andersens ulovlige handler nu alene er en sag mellem den afgåede direktør og Finanstilsynet.

Uregelmæssigheder opdaget fredag

Morten Steen-Jørgensen ønsker ikke at komme nærmere ind på detaljer omkring Anders Chr. Andersens aktie-handler og heller ikke om, hvorvidt det handler om store handler med mange aktier og for store beløb.

"For mig er det ligegyldigt, om der er tale om små beløb og få aktier. Det går rigtigt godt for Mondo, og vi ser yderst positivt på 2008. Og derfor kan vi ikke have sådan en sag, som påvirker selskabet ," siger Morten Steen-Jørgensen.

Han blev gjort opmærksom på "uregelmæssighederne", som han siger, sent fredag eftermiddag. Anders Chr. Andersen erkendte straks fejlen.

"Som bestyrelsesformand har beslutningen været meget enkel, men personligt er jeg meget ked af det - ikke mindst på Anders' vegne," siger Morten Steen-Jørgensen, som sammen med Anders Chr. Andersen har stået i spidsen for både en større turn-around samt Mondos børsnotering.

Mondos bestyrelse meddeler, at fyringen ikke vil påvirke selskabets resultater eller position på markedet.

Finansdirektør Claus Wellendorf overtager med omgående virkning pladsen som direktør for det børsnoterede selskabe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere