Artikel top billede

Anders Chr. Andersen stopper med øjeblikkelig virkning som topchef for Mondo.

Mondo fyrer topchef for ulovlig aktiehandel

Børsnoterede Mondo fyrer med omgående virkning administrerende direktør Anders Chr. Andersen. "Jeg er ked af det," siger bestyrelsesformand Morten Steen-Jørgensen, der svingede øksen.

Bestyrelsen for Mondo har med øjeblikkelig virkning fyret selskabets administrerende direktør, Anders Chr. Andersen.

Fyringen skyldes "uregelmæssig handel med Mondo-aktier," skriver bestyrelsesformand Morten Steen-Jørgensen i en meddelelse.

Til Computerworld fastlår bestyrelsesformanden, at fyringen skyldes, at Anders Chr. Andersens har handlet med aktier uden for de tilladte vinduer for børsnoterede selskaber, som alene ville have gjort det muligt for direktøren at handle aktier i fire uger efter henholdsvis helårs- og halvårsregnskaberne.

Sådan fremgår det ifølge Morten Steen-Jørgensen både af Mondos interne regler samt af Finanstilsynets regler for aktiehandel i børsnoterede selskaber.

"Vi kan ikke have en direktør siddende, som har handlet ulovligt, og derfor er Anders og jeg blevet enige om, at det er bedst, at han stopper," siger Morten Steen-Jørgensen til Computerworld.

Han peger på, at Anders Chr. Andersens ulovlige handler nu alene er en sag mellem den afgåede direktør og Finanstilsynet.

Uregelmæssigheder opdaget fredag

Morten Steen-Jørgensen ønsker ikke at komme nærmere ind på detaljer omkring Anders Chr. Andersens aktie-handler og heller ikke om, hvorvidt det handler om store handler med mange aktier og for store beløb.

"For mig er det ligegyldigt, om der er tale om små beløb og få aktier. Det går rigtigt godt for Mondo, og vi ser yderst positivt på 2008. Og derfor kan vi ikke have sådan en sag, som påvirker selskabet ," siger Morten Steen-Jørgensen.

Han blev gjort opmærksom på "uregelmæssighederne", som han siger, sent fredag eftermiddag. Anders Chr. Andersen erkendte straks fejlen.

"Som bestyrelsesformand har beslutningen været meget enkel, men personligt er jeg meget ked af det - ikke mindst på Anders' vegne," siger Morten Steen-Jørgensen, som sammen med Anders Chr. Andersen har stået i spidsen for både en større turn-around samt Mondos børsnotering.

Mondos bestyrelse meddeler, at fyringen ikke vil påvirke selskabets resultater eller position på markedet.

Finansdirektør Claus Wellendorf overtager med omgående virkning pladsen som direktør for det børsnoterede selskabe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere