Artikel top billede

It-chef Find Jensen fra CVU Vita har svært ved at finde en grimasse, der kan passe til Bedst på Nettet-afgørelsen. Foto: Hans Juhl

Taberen i Bedst på Nettet måber over bedømmelse

IT- og Telestyrelsen har testet det forkerte site, lyder det måbende fra taberen af Bedst på Nettet. Styrelsen står dog fast på sin afgørelse. Resten af taberne trækker på skuldrene.

At slutte sidst i en kappestrid er aldrig sjovt, og nogen gange kan det være direkte unfair.

Hjemmesiden Center for Videregående Uddannelses Læringsmetro havnede helt i helt i bunden i Bedst på Nettet, men ophavsmændene mener selv, at det er dybt uretfærdigt.

"Vi er ikke glade for titlen som Danmarks værste offentlige hjemmeside, men det bedømte site er jo en underside til en underside til opgaveløsningen for de studerende," siger en undrende it-chef, Find Gravesen.

Han forstår derfor ikke, hvordan IT- og Telestyrelsen overhovedet har kunnet fremhæve siden som et særskilt site.

"Det svarer jo til at bedømme en bil udelukkende ud fra, hvordan rattet er. Og jeg synes slet ikke, det er en fair udvælgelse," lyder det fra Find Gravesen.

Han påpeger, at der derimod ville være mere fair, hvis hovedsitet cvuvita.dk havde tabt i konkurrencen.

"Vores hjemmeside er ikke så god, som da den blev lanceret i 2000. Derfor står vi over for et redesign, hvor vi sigter på at vinde i Uddannelses-kategorien i Bedst på Nettet til næste år," siger han.

ITST: Sagen beror på misforståelse
Hos IT- og Telestyrelsen fastholder man afgørelsen.

"Denne sag beror på en misforståelse. Det er slet ikke Ergoterapeut- og Fysioterapeutskolen, der er blevet testet, det er derimod Ergoterapeut- og Fysioterapeutskolens Center for Læringsressourcer, der er blevet testet," siger kontorchef Morten Ellegaard fra IT- og Telestyrelsen.

Det er et bibliotek, påpeger han.

"Og derfor bliver det testet under kategorien ’Kulturinstitutioner’. Der er altså slet ikke tale om en nogen fejl," siger Morten Ellegaard.

Han forklarer, at det er centrets forskningsbibliotek, der bliver anset som en særskilt myndighed i en konkurrence som Bedst på Nettet

"Enhver kan forstå, at det er kedeligt blive nummer sjok. Men jeg vil understrege, at der ikke er tale om en fejl. Vi tester jo også en række andre biblioteker i Bedst På Nettet," lyder det fra Morten Ellegaard.

Han medgiver dog, at den lange titel på institutionen er blevet kortet ned af pladshensyn på Bedst på Nettets hjemmeside, hvilket kan være anledningen til misforståelsen.

Fejlslagent design hos ingeniørerne

Blandt de andre seks tabere i de enkelte institutionskategorier bliver der ikke klaget over afgørelsen.

Hos Ingeniørhøjskolen i Århus er man overrasket over placeringen, selvom den ikke har sat sig som et granatchok hos den ansvarlige for hjemmesiden, Heidi Søndergaard.

"Vi er klar over, at vores website kan forbedres på rigtig mange områder, og vi er i fuld gang med at udvikle hjemmesiden," siger hun.

Hjemmesiden på Ingeniørhøjskolen i Århus blev oprettet for tre år siden, og har siden været under konstant udvikling. Blandt andet er der blevet talt om at oprette områder for digital selvbetjening, men det har ifølge Heidi Søndergaard ikke første prioritet.

Fyrer eget CMS

Pensionsvirksomheden ATP tager roligt på placeringen i bunden af feltet, fordi virksomheden for 20 dage siden er gået i luften med en ny hjemmeside.

"Jeg kan se, at vi scorer rigtig dårligt på netop de ting, som vi har fokuseret på at forbedre med vores nye hjemmeside herunder selvbetjeningsløsninger" lyder det fra ATP's marketingdirektør og ansvarlig for virksomhedens hjemmeside, Anders Schmidt Hansen.

Han forklarer, at ATP har valgt at smide sit selvudviklede CMS-system ud og i stedet købt et professionelt system, som organisationen selv har udviklet videre på. Prisen for den nye hjemmeside inklusiv arbejdstimer er ifølge Anders Schmidt Hansen på "under fem millioner kroner."

"Vi kunne se, at vi med vores CMS var sakket bagud, og derfor var investeringen nødvendig," forklarer han.

I år blev kategorien "Øvrige myndigheder" vundet af børneinstitutionen Isbjørnen, der med en fint integreret løsning slog hjemmesider som dmi.dk og folketinget.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere