It-chef Find Jensen fra CVU Vita har svært ved at finde en grimasse, der kan passe til Bedst på Nettet-afgørelsen. Foto: Hans Juhl

Taberen i Bedst på Nettet måber over bedømmelse

IT- og Telestyrelsen har testet det forkerte site, lyder det måbende fra taberen af Bedst på Nettet. Styrelsen står dog fast på sin afgørelse. Resten af taberne trækker på skuldrene.

At slutte sidst i en kappestrid er aldrig sjovt, og nogen gange kan det være direkte unfair.

Hjemmesiden Center for Videregående Uddannelses Læringsmetro havnede helt i helt i bunden i Bedst på Nettet, men ophavsmændene mener selv, at det er dybt uretfærdigt.

"Vi er ikke glade for titlen som Danmarks værste offentlige hjemmeside, men det bedømte site er jo en underside til en underside til opgaveløsningen for de studerende," siger en undrende it-chef, Find Gravesen.

Han forstår derfor ikke, hvordan IT- og Telestyrelsen overhovedet har kunnet fremhæve siden som et særskilt site.

"Det svarer jo til at bedømme en bil udelukkende ud fra, hvordan rattet er. Og jeg synes slet ikke, det er en fair udvælgelse," lyder det fra Find Gravesen.

Han påpeger, at der derimod ville være mere fair, hvis hovedsitet cvuvita.dk havde tabt i konkurrencen.

"Vores hjemmeside er ikke så god, som da den blev lanceret i 2000. Derfor står vi over for et redesign, hvor vi sigter på at vinde i Uddannelses-kategorien i Bedst på Nettet til næste år," siger han.

ITST: Sagen beror på misforståelse
Hos IT- og Telestyrelsen fastholder man afgørelsen.

"Denne sag beror på en misforståelse. Det er slet ikke Ergoterapeut- og Fysioterapeutskolen, der er blevet testet, det er derimod Ergoterapeut- og Fysioterapeutskolens Center for Læringsressourcer, der er blevet testet," siger kontorchef Morten Ellegaard fra IT- og Telestyrelsen.

Det er et bibliotek, påpeger han.

"Og derfor bliver det testet under kategorien 'Kulturinstitutioner'. Der er altså slet ikke tale om en nogen fejl," siger Morten Ellegaard.

Han forklarer, at det er centrets forskningsbibliotek, der bliver anset som en særskilt myndighed i en konkurrence som Bedst på Nettet

"Enhver kan forstå, at det er kedeligt blive nummer sjok. Men jeg vil understrege, at der ikke er tale om en fejl. Vi tester jo også en række andre biblioteker i Bedst På Nettet," lyder det fra Morten Ellegaard.

Han medgiver dog, at den lange titel på institutionen er blevet kortet ned af pladshensyn på Bedst på Nettets hjemmeside, hvilket kan være anledningen til misforståelsen.

Fejlslagent design hos ingeniørerne
Blandt de andre seks tabere i de enkelte institutionskategorier bliver der ikke klaget over afgørelsen.

Hos Ingeniørhøjskolen i Århus er man overrasket over placeringen, selvom den ikke har sat sig som et granatchok hos den ansvarlige for hjemmesiden, Heidi Søndergaard.

"Vi er klar over, at vores website kan forbedres på rigtig mange områder, og vi er i fuld gang med at udvikle hjemmesiden," siger hun.

Hjemmesiden på Ingeniørhøjskolen i Århus blev oprettet for tre år siden, og har siden været under konstant udvikling. Blandt andet er der blevet talt om at oprette områder for digital selvbetjening, men det har ifølge Heidi Søndergaard ikke første prioritet.

Fyrer eget CMS
Pensionsvirksomheden ATP tager roligt på placeringen i bunden af feltet, fordi virksomheden for 20 dage siden er gået i luften med en ny hjemmeside.

"Jeg kan se, at vi scorer rigtig dårligt på netop de ting, som vi har fokuseret på at forbedre med vores nye hjemmeside herunder selvbetjeningsløsninger" lyder det fra ATP's marketingdirektør og ansvarlig for virksomhedens hjemmeside, Anders Schmidt Hansen.

Han forklarer, at ATP har valgt at smide sit selvudviklede CMS-system ud og i stedet købt et professionelt system, som organisationen selv har udviklet videre på. Prisen for den nye hjemmeside inklusiv arbejdstimer er ifølge Anders Schmidt Hansen på "under fem millioner kroner."

"Vi kunne se, at vi med vores CMS var sakket bagud, og derfor var investeringen nødvendig," forklarer han.

I år blev kategorien "Øvrige myndigheder" vundet af børneinstitutionen Isbjørnen, der med en fint integreret løsning slog hjemmesider som dmi.dk og folketinget.dk.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Hackerne kaster sig over de fire største browsere: Her er den mest usikre browser
I en hackerdyst mellem Chrome, Firefox, Safari og Edge Chrome blev en af browserne lagt ned fem gange, mens hackerne ikke kunne få hul på en af de andre browsere i konkurrencen.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.