Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen.

Gates top-teknologichef på besøg i Danmark

Reportage: Bill Gates nærmeste teknologistrateg er på besøg i Microsofts danske residens i Vedbæk. Fremtidens software handler om kommunikation, lyder det fra Eric Rudder.

Torsdag åbnede Microsoft Development Center Copenhagen i Vedbæk for andet år dørene for innovative virksomheder og universitetsstuderende, der udstiller deres produkter og få feedback fra hinanden,

TechFest er Microsofts forsøg på at sætter fokus på vækstlaget.

I år blev festlighederne gæstet af Eric Rudder, som igennem mange år har været Bill Gates’ tekniske rådgiver og chefstrateg for Microsofts teknologiske udvikling.

Computerworld fik lov til at tale med Rudder, og han løftede sløret for de trends, som Microsoft ser i øjeblikket.

Kommunikation og menneskelige følelser

Kodeordet for fremtiden i Microsoft er kommunikation.

Applikationer skal bliver bedre til at kommunikere med data og brugere, og vi vil se mange af den analoge verdens enemærker blive suget ind i maskinerne.

Menneskelige bevægelser, følelser og hændelser bliver nogle af fokusområderne for fremtidens software.

Fortolker menneskelige følelser

Et eksempel på denne udvikling er firmaet iMotions, der var en af de 40 udstillere, som Microsoft havde inviteret til at fremvise udviklingsarbejderne.

iMotions har specialiseret sig i at fortolke de menneskelige følelser via vores opførsel for på denne måde, at kunne samle information om de emotionelle elementer, som spiller ind når vi foretager valg i hverdage.

Følelser som glæde, afsky eller behagelighed blev via øjen- og pupilbevægelser digitaliseret og sat på grafer således, at eksempelvis B&O, der var en af forsøgskandidaterne, kunne får helt præcise oplysninger om deres reklamekampagner.

"I dag har vi så meget maskinkraft, at software-udviklere ikke kan tage den med ro. Der stilles store krav til os fordi vi skal leverer programmer, der kan udnytte de mange kræfter," sagde Eric Rudder.

Anvendelig databehandling

Samtidig var intelligent databehandling et af Rudders kerneområder.

"Tidligere brugte vi oceaner af kroner på at bygge en ERP-struktur til vores data. Så brugte vi oceaner af kroner på at hive data ud af systemerne igen," Sagde Erik Rudder.

"Fremtidens udviklere vil sætte fokus på hvilke data, der er er de vigtige og hvorfor, så vi på enkelt vis kan benytte informationerne".

Erik Rudder taler sent på eftermiddagen til TechFest-deltagerne, hvor han blandt andet skal udnævne vinderen i Imagine Cup 2007, hvor Microsoft belønner den mest innovative idé blandt de 40 deltagende virksomehder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere