Dansk tele-rigmand drejer nøglen om på tetra-firma

Motorola og Zenitel løb med ordren til fremtidens beredskabsnet. Som konsekvens lukker den sønderjyske tele-rigmand Hans Damm sit firma, TetraStar.

"Vi har ikke andre muligheder."

Sådan siger ejer af TetraStar Hans Damm til Computerworld om beslutningen om at lukke virksomheden.

Virksomheden skulle fungere som operatør på tetranettet, der er en standard for radiokommunikation.

Baggrunden for lukningen af TetraStar er, at konkurrenterne Motorola og Zenitel løb med ordren til fremtidens beredskabsnet, SINE.

Dyrt eksperiment

"Det er da lidt vemodigt at have brugt så mange kræfter i så mange år på det. Men det skulle jo være sådan. Det har været et dyrt eksperiment. Jeg har ikke det nøjagtige tal, men det løber nok op i en 60 til 70 millioner kroner," siger Hans Damm.

Lukningen af TetraStar har også betydning for søsterselskabet Damm Cellular Systems, der producerer basestationer til tetranetværk.

"Det største problem er, at det kommer at koste os salgsavance i udlandet også. Hele formålet med at påbegynde opbygningen af TetraStar-nettet var jo netop at få salgsavance i udlandet via vores søsterselskab Damm Cellular Systems," siger Hans Damm.

Søsterselskabet fortsætter dog uændret og har blandt andet en kontrakt i Jordan.

Sager mod staten

I Danmark har kun TetraStar og Dansk Beredskabskommunikation, der tæller Motorola blandt ejerne, licenser til tetra, så da konkurrenten løb med ordren til SINE, fastslog Hans Damm, at det ville få fatale konsekvenser for TetraStar.

Virksomheden klagede derfor over udbuddet af fremtidens beredskabsnet, SINE, men tabte sagen.

Derfor har TetraStar klaget over afgørelsen til klagenævnet for udbud, hvor sagen ligger i øjeblikket.

"Udover det har vi sagen omkring TetraStar, hvor vi mener, at IT- og Telestyrelsen har misligholdt vores licensbetingelser i og med, at staten er gået ind og har lavet en lov, hvor man tvangstilslutter de potentielle kunder, vi skulle have, til det konkurrerende net," siger Hans Damm.

Han fortæller, at der derfor er en stævning på vej.

"Vores advokater er ved at forberede en stævning af den danske stat på det punkt," siger Hans Damm til Computerworld.

Han vil dog ikke nævne erstatningskravets størrelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere