Artikel top billede

IBM havde store visioner for styresystemet OS/2. I dag er systemet så godt som uddødt, men udvikleren afviser alligevel gøre det tilgængeligt som open source.

IBM afviser OS/2 som open source

IBM har ingen planer om at frigive det aldrende styresystem OS/2 som open source. Det er ellers brugernes ønske.

IBM gør det klart, at der ikke er nogle planer om at frigive styresystemet OS/2, som selskabet udviklede i firserne sammen med Microsoft, som open source.

Det skriver underdirektør Yvonne M. Perkins fra IBM's Enterprise Platform Software-afdeling i et brev til svenske Kim Haverblad, der driver websitet OS/2 World.

Kim Haverblad har henvendt sig til softwaregiganten med underskriftsindsamling i ryggen, hvor cirka 3.500 brugere af styresystemet opfordrer IBM til gøre koden tilgængelig til frit brug.

Men det afviser IBM.

Overvejet adskillige gange

"Vi har overvejet at frigive OS/2 som open source adskillige gange, men på grund af en række forretningsmæssige, tekniske og juridiske grunde har vi besluttet ikke at gå videre med projektet," står der i brevet.

I stedet anbefaler repræsentanten fra IBM, at alle OS/2-brugere finder alternative systemer til deres it.

I det tilknyttede debatforum giver Kim Haverblad og andre brugere udtryk for deres skuffelse over IBM's beslutning.

"Det er dybt skuffende, men jeg tror, at IBM bare har valgt den nemme løsning og har brug for nogle gode argumenter for, hvorfor de skulle åbne koden," skriver han og tilføjer:

"Vi beder jo ikke IBM om at gøre al koden tilgængelig men kun de dele, som vi har brug for for at kunne forsætte med vores forskellige projekter."

Henvendelse er 2. forsøg

Underskriftsindsamlingen og det efterfølgende brev til IBM er OS/2 Worlds andet forsøg på at få IBM til at frigive OS/2 som open source.

Tilbage i 2005 tog OS/2-brugerne et tilsvarende initiativ. Underskriftsindsamlingen fik dengang støtte fra 11.613 personer.

I 2005 reagerede IBM slet ikke på brevet fra de mange brugere.

Men selvom IBM nu skriftligt har afvist brugernes ønske, afviser Kim Haverblad, at kampen nu er tabt.

"Vi har virkelig brug for, at Linux-miljøet støtter sagen, men de har brug for mere information om hvorfor, de skulle, og hvad de kan få ud af det. Det samme har IBM," skriver initiativtageren han.

"Selvom IBM endnu en gang har lukket døren for os, er det bare et spørgsmål om at finde de rigtige knapper, der kan åbne den."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?