Her er de 10 værste fejl, du kan begå

Tilbage til artiklen
Undgå de største innovationsdræbere i økonomisk uvejr

1. Fyr talenterne

At fyre talenterne med høje lønninger er en ganske smart metode til at nedbringe omkostningerne i en fart. Men det er skidt. For talentfulde medarbejdere er den anden vigtigste faktor i god innovation.

2. Skær ned på teknologien

Allerede nu findes der adskillige historier om, at virksomhederne vil skære på teknologien for at spare penge. (Sådan skrev vi forleden her på Computerworld).

Men også det kan være problematisk. Opblomstringen af sociale netværk og stærke kræfter blandt forbrugerne betyder, at virksomheder er blevet en del af en større samtale med forbrugerne.

Det betyder store investeringer i it.

3. Tage færre risici

God innovation kræver, at virksomhederne tager chancer og er gode til at håndtere fejl. Recession, derimod, har det med at gøre lederne mere konservative og minimere risici. Det handler om at bekæmpe det instinkt.

4. Stop produktudviklingen

Når spareplanen smides på bordet, betyder det ofte mindre produktudvikling. Men det skader virksomhederne i den efterfølgende opgangsperiode, hvor virksomheden vil have færre varer på hylderne og dermed en ringere evne til at tiltrække nye kunder.

5. Erstat den innovative chef med en omkostningsfokuseret chef

Pludselig nedgang i omsætningen får ofte bestyrelsen til at lede efter ledere med erfaring i at skære godt og grundigt ned for omkostningerne.

Ifølge Bruce Nussbaum er det præcist, hvad der skete hos B&O for to uger siden, da bestyrelsen fyrede Torben Ballegaard Sørensen. Ifølge innovationseksperten glemmer bestyrelsen ofte, at de fleste recessioner kun varer mellem to og tre kvartaler, og 'nedskæringschefer' som regel ikke har de rette evner i den efterfølgende vækstperiode.

6. Mindre globalisering

Det er dyrt at ekspandere globalt og derfor også nemt at spare penge ved at mindske fokus på det store potentiale på spirende markeder - emerging markets. Men netop disse markeder er kilder til ny omsætning, nye forretningsmodeller og talent.

7. Chefer dropper innovation som nøglestrategien

Når toplederne går i defensiven, tager de ofte innovation af den officielle agenda og erstatter den med for eksempel 'fokus på omkostningerne'. Hele organisationen følger med, og det er ekstremt svært at ændre strategien, når en ny vækstperiode går i gang.

8. Performance-mål justeres

For at spare penge og skære ned på omkostningerne, skifter lederne ofte medarbejder-incitamenterne væk fra belønning af risikable, nye projekter over mod fastholdelse af kendte mål. Så følger modvilje i organisationen mod at tage chancer. Og igen, det er svært at ændre.

9. Hierarkisk organisationsdiagram genindføres

Pludseligt fald i omsætningen fører ofte til panik og mobilisering af organisationen til at modstå nedgangen. Det kræver hurtige beslutninger, som ofte betyder genindførelse af 'ordre og kontrol'-ledelse.

Men det virker frastødende over for de kreative ansatte og den nye unge generation, ligesom det stopper udviklingen af en flad, samarbejdende organisation.

10. Bygge nye mure mod omverdenen

Færre udefrakommende konsulenter er en hurtig metode til at spare penge. Imidlertid er konsulenter også en af de bedste metoder til at ændre organisations-kulturen og skabe nye innovationer. De ved nemlig, hvad virksomheder rundt i verden gør for at skabe forandringer. Og hvis en virksomhed ikke bliver beriget med disse informationer, kan det skade den globale konkurrence.

Tilbage til artiklen
Undgå de største innovationsdræbere i økonomisk uvejr
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.