Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Outsourcing skal puste nyt liv i pressede telekæmper

Netværk: Telekæmper som Ericsson og Alcatel-Lucent er hårdt pressede af faldende investeringslyst. Et hurtigt voksende milliard-marked for netværks-outsourcing skal puste nyt liv i dem.

Virksomheder som Ericsson, Nokia-Siemens, Nortel og Alcatel-Lucent, der lever af at producere telemaster, kabler, basestationer og alt det andet, der gør det muligt at kommunikere over teleselskabernes netværk, kan se frem til et hårdt 2008.

Teleselskaber har nemlig skruet ned for investeringer i netværksopgraderinger, hvilket har sat solide fodaftryk i skuffende kvartalsregnskaber fra blandt andre Ericsson og Alcatel-Lucent.

I går bidrog Nokia-Siemens med en ny portion sortsyn, da dets øverste chef, Simon Beresford-Wylie, sagde til Reuters, at de hårde tider for tele-leverandørerne sandsynligvis fortsætter, og at der ikke er udsigt til fremgang foreløbig.

Milliardmarked venter

Men fremtiden tegner måske ikke helt så dyster for teleleverandørerne.

De kan se frem til en stor milliardvækst på et af de forretningsområder, de satser benhårdt på i øjeblikket, nemlig drift af teleselskabers netværk.

En rapport, som analysehuset Idate udgav i oktober 2007, viser, at markedet for netværksoutsourcing i 2006 var 12,9 milliarder kroner værd på verdensplan.
I 2010 vil markedet være vokset til en værdi af 69,4 milliarder kroner.

Ifølge rapporten har 77 forskellige teleselskaber på verdensplan outsourcet hele eller dele af deres netværk til teleleverandører i 96 tilfælde siden januar 2004.

Outsourcings-bølgen i telesektoren bliver forklaret med, at det finansielle, operationelle og strategiske pres på teleselskaber er vokset voldsomt de senere år.

TDC viser vejen i Skandinavien

Den beskrivelse skulle man jo tro, der var tilpasset Danmarks største it- og teleselskab, TDC.

Selskabet har siden salget til fem kapitalfonde i 2005 - der medførte en voldsom gældssætning af selskabet - jagtet milliardbesparelser.

I sidste uge udliciterede TDC som det første teleselskab i Skandinavien driften af dets mobilnetværk til Ericsson.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal stå for driften af selskabets fastnet, der også skal outsources.

Ifølge teleanalytiker Bernt Stubbe Østergaard fra Current Analysis er der ingen tvivl om, at outsourcing af netværksdriften er vejen frem for både teleselskaber og teleleverandører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere