Pxynet, der udtales 'pixinet' består af (fra venstre) Stefan Andersson, Jan Krogh, Jens Christensen og Richard Wetterström.

Midaldrende mænd tager kampen op mod Google

Find den lokale slagters gode tilbud, et nyt job, en ny lejlighed i nærheden eller den bedste gofbane. Den nye geografiske søgemaskine Pxynet er en direkte konkurrent til almægtige Google.

Sammen med tre partnere er reklamemanden Jan Krogh på vej til at lancere en direkte konkurrent til giganten Google Maps.

Et websted som tilbyder forbrugerne en hurtig indgang til det nærmeste gode tilbud i supermarkedet eller optikeren lige nede om hjørnet.

Uden milliarder af kroner i overskud hvert eneste år. Og med en styrke på bare fire mand drømmer Jan Krogh alligevel om at skabe et anderledes interaktivt online-fællesskab som danskernes indgang til internettet.

ikke en pixibogsudgave
”Vi er internettets schweizerkniv,” lyder det fra Jan Krogh, og han fortsætter:

”Selv om det er for stort til at tro på, så håber jeg, du vil give mig ret i, at vi er bedre end Google og mange andre.”

Fra sit kontor på det ydre Østerbro arbejder Jan Krogh på at virkeliggøre sin idé om at skabe en anderledes og bedre udgave af Google Maps, så det bliver nemmere at finde den rigtige forretning eller det gode knaldtilbud lige der, hvor brugerne bor.

Den verden er heller ikke så langt væk fra Jan Kroghs egen virksomhed, Joker Media, der leverer tryksager som tilbudsaviser til blandt andet Ballerup Centeret. Sammen med den danske grafiker Jens Christensen og de to svenske programmører Stefan Andersson og Richard Wetterström forsøger han sig nu i online verdenen.

De fire bagmænds vision har fået navnet Pxynet, som Jan Krogh udtaler 'pixinet'. Men ideen er langt fra en pixibogsudgave af Google Maps, fordi den ikke bare tilbyder brugerne at finde forretninger i deres nære omgivelser men også at lade sig finde af andre brugere.

Google som basis
Egentlig vil Jan Krogh Pxynet helst ikke tale om Google som en konkurrent, fordi Pxynet anvender Googles kort som basis. Men i lighed med Google Maps er ideen med Pxynet at tjene pengene på annoncer for virksomheder, som brugerne kan finde på kortet.
Fortsættes...

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.