Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Pxynet, der udtales 'pixinet' består af (fra venstre) Stefan Andersson, Jan Krogh, Jens Christensen og Richard Wetterström.

Midaldrende mænd tager kampen op mod Google

Find den lokale slagters gode tilbud, et nyt job, en ny lejlighed i nærheden eller den bedste gofbane. Den nye geografiske søgemaskine Pxynet er en direkte konkurrent til almægtige Google.

Sammen med tre partnere er reklamemanden Jan Krogh på vej til at lancere en direkte konkurrent til giganten Google Maps.

Et websted som tilbyder forbrugerne en hurtig indgang til det nærmeste gode tilbud i supermarkedet eller optikeren lige nede om hjørnet.

Uden milliarder af kroner i overskud hvert eneste år. Og med en styrke på bare fire mand drømmer Jan Krogh alligevel om at skabe et anderledes interaktivt online-fællesskab som danskernes indgang til internettet.

ikke en pixibogsudgave
”Vi er internettets schweizerkniv,” lyder det fra Jan Krogh, og han fortsætter:

”Selv om det er for stort til at tro på, så håber jeg, du vil give mig ret i, at vi er bedre end Google og mange andre.”

Fra sit kontor på det ydre Østerbro arbejder Jan Krogh på at virkeliggøre sin idé om at skabe en anderledes og bedre udgave af Google Maps, så det bliver nemmere at finde den rigtige forretning eller det gode knaldtilbud lige der, hvor brugerne bor.

Den verden er heller ikke så langt væk fra Jan Kroghs egen virksomhed, Joker Media, der leverer tryksager som tilbudsaviser til blandt andet Ballerup Centeret. Sammen med den danske grafiker Jens Christensen og de to svenske programmører Stefan Andersson og Richard Wetterström forsøger han sig nu i online verdenen.

De fire bagmænds vision har fået navnet Pxynet, som Jan Krogh udtaler 'pixinet'. Men ideen er langt fra en pixibogsudgave af Google Maps, fordi den ikke bare tilbyder brugerne at finde forretninger i deres nære omgivelser men også at lade sig finde af andre brugere.

Google som basis
Egentlig vil Jan Krogh Pxynet helst ikke tale om Google som en konkurrent, fordi Pxynet anvender Googles kort som basis. Men i lighed med Google Maps er ideen med Pxynet at tjene pengene på annoncer for virksomheder, som brugerne kan finde på kortet.
Fortsættes...

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?