Artikel top billede

Microsoft-lanceringer overflødige for danske firmaer

De nye versioner af Microsofts server-produkter og Visual Studio - der netop er blevet lanceret - er vigtigere for Microsoft, end de er for brugerne, lyder det fra danske it-selskaber.

Microsoft lancerer netop nu (torsdag klokken 9.30, red.) 2008-versioner af sin Windows Server, Visual Studio og SQL Server i Danmark.

"Mange af vores kunder køber de nye produkter, fordi deres aftale med Microsoft berettiger dem til løbende opdateringer. Men der er ikke noget i de nye versioner, som kunderne behøver for at køre vores løsninger," siger Henrik Poulsen, direktør for udviklingshuset IM Soft.

Han vurderer, at det - udover de virksomheder, som er berettiget til opgraderinger - mest vil være teknisk interesserede feinschmeckere eller virksomheder med store, forkromede portalløsninger, der vil være de første kunder til de nye 2008-versioner af Microsoft-produkterne.

Der er med andre ord ikke nogen umiddelbar teknisk grund til at opgradere sin SQL eller Windows Server eller sin Visual Studio til 2008-udgaven.

"Men for forretningen Microsoft er det selvfølgelig rigtig godt med de her opgraderinger," siger Henrik Poulsen, der også mener, at jo flere opgraderinger jo sværere bliver det for konkurrenterne at mase sig ind over Microsofts markedsdominans.

Forhandler er enig

PC Ware, der er en af landets største softwareforhandlere, er langt hen ad vejen enig med direktør Henrik Poulsen.

"De færreste køber de nye opgraderede produkter, fordi de har brug for det. Men langt hovedparten har lavet en såkaldt Microsoft Software Assurance-aftale, der giver dem ret til løbende opgraderinger," fortæller Leif Carlsen, administrerende direktør, PC Ware.

Denne ret til løbende opgraderinger benytter 70 til 80 procent af alle PC Wares større erhvervskunder sig af, det vil sige virksomheder med mindst 200 pc'er. Af alle PC Wares kunder er de 80 procent i denne kategori.
Fortsættes...

Ikke en nødvendighed

"Hvis dit it-mål med virksomheden er, at det 'skal bare køre de næste fem år', så skal du ikke købe via en sådan Software Assurance-aftale, der giver dig de løbende opgraderinger," siger Leif Carlsen.

Interesse for virtualisering

Der har ifølge Leif Carlsen været en ret stor interesse for de tidlige beta-versioner af Windows Server 2008, og det er ifølge PC Ware-direktøren normalt et sikkert tegn på, at der også vil være en pæn interesse for at få fingre i den nye server, når den frigives i morgen.

Den nye version af Visual Studio er ifølge PC Ware en mindre, men alligevel en spændende opdatering, da den ifølge Leif Carlsen er "starten på de nye grafiske interfaces fra Microsoft, eksempelvis SilverLight og Blend-produkterne."

Også Windows Server derimod byder på en nyhed.
"Den nye Windows Server omfatter blandt andet en grad af virtualisering, og det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske på det område. Microsoft er her på vej ind i et marked, hvor VMware dominerer," siger Leif Carlsen.

Aftaler eller interesse

Virtualiserings-faciliteten i Windows Server 2008 har fået navnet HyperV, men den bliver ifølge PC Ware ikke tilgængelig før til august.

Dog vil de Server-kunder, der handler allerede her til foråret også have ret til HyperV, når den facilitet bliver frigivet.

Summa summarum så er det som regel ikke nødvendighed, men enten interesse eller opgraderingsaftaler, der får Microsoft-kunder til at erhverve de nye 2008-versioner af Windows Server, Visual Studio og SQL Server, som lanceres i morgen i blandt andet Los Angeles.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere