Artikel top billede

Peer Kølendorf er stadig medlem af IT-Branchen efter dagens hovedbestyrelsesmøde.

Peer Kølendorf kan blive i IT-Branchen trods ballade

Hovedbestyrelsen i erhvervsorganisationen IT-Branchen har besluttet ikke at ekskludere den omstridte it-distributør Peer Kølendorf og selskabet Comitel trods intern uro i foreningens distributørudvalg.

På et møde i eftermiddag har hovedbestyrelsen i IT-Branchen besluttet, at selskabet Comitel og Peer Kølendorf kan blive som medlemmer. Der har ellers de seneste måneder været intern uro i foreningens udvalg for it-branchens distributører.

Sagen har fået en anden distributør, direktør Jørn Rosenmeier, til at melde sig ud af IT-Branchen i protest mod Peer Kølendorfs sæde i bestyrelsen.

Jørn Rosenmeier ville ikke være medlem af en forening, hvor han i forhold til skatteministeren skulle repræsenteres af en person, der har ejet et selskab, der har været involveret i momskarruseller.

Ophøjet ro

Men det tager hovedbestyrelsen i brancheforeningen med ophøjet ro. Formanden, administrerende direktør Lars Monrad-Gylling fra KMD, kalder i en pressemeddelelse stridighederne i distributørudvalget beklagelige.

Men brancheforeningen har ifølge pressemeddelelsen i en årrække haft en tæt dialog med Skat om, hvordan momskarruseller kan bekæmpes. Hovedbestyrelsen bakker op om distributørudvalgets indsats på området og giver to grunde til, at Comitel og Peer Kølendorf kan blive i foreningen:

"- at der ikke har været nogen sigtelse og der er ikke sket nogen domfældelse af Comitel og dettes datterselskab Comitel International for adfærd, der er i strid med ITBs etiske regningslinier, herunder hovedregel 1 om god brancheskik, ligesom der ikke er rejst nogen sigtelse eller foreligger nogen domfældelse af Peer Kølendorf for sådanne forhold.

- at der heller ikke er påpeget nogen konkret adfærd fra selskaberne Comitel og dettes datterselskab Comitel International eller fra personens Peer Kølendorfs side, der udgør en overtrædelse af IT-Branchens etiske retningslinier, herunder hovedregel 1 om god brancheskik. Peer Kølendorf har tværtimod vidnet for anklagemyndigheden mod eks-direktør Klaus Hansen fra Comitel International i den personlige straffesag mod denne."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere