BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Regeringen vil pumpe milliarder i omsorgs-robotter

Regeringen og Dansk Folkeparti er angiveligt klar til at pumpe tre milliarder kroner i teknologiunderstøttelse i blandt andet ældreplejen.

Robotter og teknologi skal gøre hverdagen lettere for både de ældre og personalet i ældreplejen.

Det skal milliarder af kroner fra regeringens kvalitetsreform nu sørge for.

Det er dagbladet Politiken som i dag skriver, at udmøntningen af tre milliarder kroner fra kvalitetsreformen til velfærdsteknologi er blevet forhandlet på plads i mellem regeringen og Dansk Folkeparti, som i disse dage forhandler de sidste dele af finansloven på plads.

De tre milliarder kroner skal bruges til at støtte personalet i nogle af de opgaver, som enten er fysisk hårde eller tager meget tid.

Odense Kommune er en af de kommuner, som er længst fremme med brug af teknologi i ældreplejen.

Hvad kan de bruges til?
Troels Vilms Pedersen, der er projektleder i kommunens Ældre- og Handicapforvaltning forklarer til Computerworld, at der er masser af perspektiver i at bruge velfærdsteknologi. Så længe man tænker sig om.

"Når det for eksempel gælder robotstøvsugerne, skal vi nøje overveje, hvad de kan bruges til, og hvad de ikke kan bruges til," siger Troels Vilms Pedersen.

Han forklarer, at Odense går varsomt frem for at sikre sig at teknologien er brugbar og gennemtestet.

"Vi har valgt at gøre det på plejecentre, så vi kan se hvordan det fungerer. Der har vi personale, der kan servicere dem og holde øje med dem," siger Troels Vilms Pedersen.

Umodne robotter
Troels Vilms Pedersen mener, at der i dag findes en række relativt simple teknologier, og han mener, at der stadig er et stort udviklingsarbejde for teknologivirksomhederne.

"Teknologierne er på meget forskellige modningsstadier. Vi kan jo først tage det i brug, når vi kan regne med det virker," siger Troels Vilms Pedersen.

Han mener, at nogle af de teknologier, der er brugbare er robotstøvsugere, gulvvaskerobotter og gps-systemer.

Troels Vilms Pedersen forklarer, at arbejdet i Odense tager udgangspunkt i en række samarbejder. Blandt andet EU-projektet PERSONA

Det er ikke kun Odense Kommune, som er optaget af perspektiverne i teknologistøttei omsorgen.

Kommuner fra hele landet, virksomheder og forskere er ved at organisere et netværk, som skal udveksle erfaringer og dele viden. Det nye netværk kaldes CareNet.

Samarbejdet rummer allerede Århus Kommune, Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, RoboCluster, Hjælpemiddelinstituttet og Dansk Rehab Gruppe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.