ISO godkender OOXML som international standard

Microsofts dokumentformat OOXML er nu godkendt som ISO-standard 29500. Det har et stort flertal af de stemmeafgivende lande besluttet.

Computerworld News Service: Den internationale standardiseringsorganisation ISO har godkendt en international standard baseret på Microsofts dokumentstandard Office Open XML (OOXML).

Ifølge adskillige kilder blev OOXML godkendt af 86 procent af de lande, der afgav stemmer, og 75 procent af de lande, der deltager i JTC1, som er det samarbejdsorgan mellem ISO og den Internationale Elektrotekniske Komite, der organiserede afstemningen.

For at OOXML kunne blive godkendt, var det nødvendigt med 75 procent af stemmerne fra alle landene og 66 procent af stemmerne fra de lande, der deltager i JTC1, også kendt som P-medlemmerne.

Blandt de kilder, der viderebringer nyheden er Microsoft og ECMA International (de europæiske computerfabrikanters organisation). Microsoft sendte først sin OOXML-standard til ECMA, der først godkendte OOXML som standard i sit eget regi og derefter videresendte den til behandling i ISO, hvor den nu efter talrige ændringer er blevet godkendt som ISO-standard 29500.

Resultatet lækket før tid
ISO har allerede nu sendt resultaterne til de nationale standardiseringsorganisationer, men planlægger ikke at offentliggøre dem formelt før onsdag.

Afstemningens resultat blev afsløret først i et dokument sendt til en mailliste i OpenDoc Society af et medlem af en hollandsk standard-komite, Michiel Leenaars.

Af dette dokument fremgår det, at ud af 87 stemmeberettigede lande stemte 61 for, 10 imod og 16 afstod fra at stemme. Blandt P-medlemmerne stemte 24 for, otte imod, og ni afstod fra at stemme.

Oversat af Jens Møller Nielsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.