Artikel top billede

Forsvarskoks fører til fyringer hos Saab Danmark

Saab i Danmark fyrer et ukendt antal medarbejdere som en direkte konsekvens af, at forsvaret har opsagt kontrakten på det store Daccis-system.

Problemerne med forsvarets store DACCIS-system fører nu til fyringer ved leverandøren Saab.

Firmaets kontrakt med forsvaret blev opsagt i februar, og nu koster det et endnu ukendt antal medarbejdere jobbet.

Firmaet oplyser i en pressemeddelelse, at der forhandles i samarbejdsudvalget om afskedigelser.

”Vi har forud for dette forløb undersøgt alle muligheder, og indledningen af forhandlingen med medarbejderne er på nuværende tidspunkt et uundgåeligt og nødvendigt skridt," siger Troels Birkedal, administrerende direktør i Saab Danmark.

Han forklarer, at firmaet først vil undersøge mulighederne, før der finder afskedigelser sted.

"Formålet er at undersøge forskellige, alternative muligheder for de højt kvalificerede og dygtige medarbejdere, der bliver berørt af processen, og at planlægge et ordentligt forløb i så god tid som muligt,” siger Troels Birkedal.

Ingen enighed

Selv om Saab Danmark altså nu skrider til afskedigelser, har firmaet ikke strakt våben i forhold til uenigheden om DACCIS.

Mens forsvaret siden opsigelsen af kontrakten har fastholdt, at Saab skal tilbagebetale de 147 millioner, som den seneste del af Daccis har kostet, så er Saabs direktør uenig.

Saab understreger trods meddelelsen om afskedigelser i dag, at firmaet fortsat ikke mener, at opsigelsen af Daccis-kontrakten er berettiget.

Saab Danmark meddeler desuden, at årets vækstplaner og aktiviteter på andre forretningsområder bibeholdes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere