Skal TDC være politibetjent for musikindustrien?

ComputerViews: Skal TDC være musik-industriens panserbasse? Svaret på det spørgsmål kan ende med et ”ja”, hvis ikke politikerne holder stand mod en musikbranche, der er stadig mere trængt.

ComputerViews: Tre klip i kortet. Og så er det slut.

I stedet for politiet napper dit kørekort for at køre for stærkt, skal dit teleselskab hive stikket ud til din forbindelse til internettet.

I både Frankrig og England presser politikere på for at straffe ulovlig download af musik eller film med et system, hvor brugerne kan risikere at få klippet deres forbindelse til internettet.

Forslagene har vakt furore i EU-Parlamentet, hvor et massivt flertal på 541 medlemmer har stemt for en resolution, der udtrykker deres modstand mod den slags initiativer. Kun 36 stemte i mod forslaget.

Angreb på ytringsfriheden?
"Den slags er et angreb på vores borgerrettigheder," sagde Christofer Fjellner, et svensk medlem af parlamentet til avisen International Herald Tribune.

”Når regeringer begrænser adgangen til internettet, er det ligesom at begrænse ytringsfriheden. Det er som at forbyde folk at skrive bøger.”

De ord fik musikbranchens talerør herhjemme, IFPI, til at trække på smilebåndet:

"Det er jo […] ikke et brud på menneskerettighederne, at teleselskaberne lukker for forbindelsen, hvis man ikke betaler sin regning," sagde Jesper Bay, marketingdirektør i den danske afdeling af IFPI.

Intet nyt under solen
Konflikten illustrerer, at vi stadig ikke har løst problemerne med ophavsret og internettet.

På trods af en lang række nye initiativer og forsøg, er vi ikke kommet meget ud af stedet, siden Napster så dagens lys i juni 1999.

Man kan selvfølgelig nævne et par eksempler:

TDC har indgået en handel med en række pladeselskaber om at lade TDC’s abonnenter få ubegrænset download mod at TDC...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Skal TDC være politibetjent for musikindustrien?
  2. Side 2
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.