Artikel top billede

FN handler it for 300 millioner kroner på Fyn

Den fynske it-forhandler Danoffice har fået fingrene i en rekord-stor ordre fra FN på 300 millioner kroner.

Den fynske it-forhandler Danoffice har scoret en aftale med FN om levering af servere, printere og andet it-udstyr til nødtørftige FN-kontorer rundt omkring i verden.

Hensigten med it'en er, at FN-kontorerne i verdens brændpunkter kan kommunikere med den øvrige organisation.

Ordren lyder på 150 millioner kroner i 2008 og et tilsvarende beløb til næste år.

Selvom Danoffice har lignende aftaler med EU, NATO, Verdensbanken og en række mindre humanitære organisationer fordelt udover hele verden, så er ordren fra FN den hidtil største i selskabets 13-årige historie.

I følge Danoffice-direktør Per Svehag adskiller handlen med humanitære organisationer sig mest fra den normale handel i logistikken og sproget.

Verdens største på niche-marked

Udstyret skal fortrinsvis til FN-områder i Afrika og Mellemøsten.

Og Danoffice er med ordren den største spiller på niche-markedet for it til nød-områder med en forventet omsætning for 2008 på 350 millioner kroner.

"Vi kan levere it-udstyr og softwareprogrammer på alverdens sprog, og vi gennemgår alt udstyr, inden det afskibes, fordi fejl er dyre at udbedre i en fjern hovedstad eller flygtningelejr,” forklarer Per Svehag i en pressemeddelelse i forbindelse med ordren.

Selskabet udbygger forretningen ved at bygge et kontor i Asien, der skal supplere domicilet i Svendborg og kontoret i Washington. Formålet med den internationale satsning er selskabets ønske om at vokse til en omsætning på en halv milliard kroner i

"Vores vækstmål er realistisk. Ligesom andre steder i samfundet spiller it en stigende rolle, når FN, NGO’er og andre skal koordinere deres indsats i verdens brændpunkter," lyder forklaringen fra Per Svehag i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere