Artikel top billede

IDC: AMD får det svært på desktoppen

Intel bliver udfordret på forretnings-desktoppen med AMD's nye Business Class platform. Men prisen skal være en del lavere, hvis AMD skal have en chance, vurderer IDC-analytiker.

Når chip-producenten AMD udfordrer den evige konkurrent fra Intel med sin nye business desktop platform Business Class, skal der virkelig skrues ned på prisen og op for performance for at vinde markedsandele.

Sådan lyder vurderingen fra research manager Anders Elbak hos analysehuset IDC.

"Det er på tide, at AMD kaster sig over business desktoppen og spørgsmålet er derfor, om det sker for sent," siger han til Computerworld.

Samme toner fra Intel

AMD fortæller ellers, at den nye platform vil give bedre stabilitet, formindske strømforbruget og er kompatibel med nye, åbne management standarder som ASF 2.0 og DASH 1.1.

Men det er ifølge Anders Elbak især de store selskaber, der bliver et problem at kapre for AMD på trods af de lysegrønne løfter.

"Tonerne er jo nogenlunde de samme fra Intel, som allerede sidder solidt på mange af de store virksomheder. Hvorfor skulle de skifte, hvis ikke AMD's tilbud er betydeligt billigere eller bedre," spørger han retorisk.

Hvis de små eller mindre virksomheder vil kaste sig over Business Class så påpeger Anders Elbak, at de ikke skal regne med at spare astronomiske summer på strømmen.

"Det er jo ret indlysende, at mindre virksomheder har færre maskiner, og derfor vil strøm-besparelserne ikke blive afgørende for det segment," lyder vurderingen.

Slaget om supercomputerne

Selv om flere pc-producenter som HP, Dell og Fujitsu-Siemens allerede vil benytte sig af Business Class, er AMD hårdt trængt på kerne-forretningen efter flere forsinkelser af sin længe ventede Barcelona-processor.

Seneste tabte slag i den evindelige kamp mod Intel er, at super-computerfabrikanten Cray og Intel har underskrevet en flerårig aftale om, at Intel i fremtiden skal levere teknologi til super-computerproducentens avancerede high-performance computing-produkter.

På prisområdet har Intel også hakket halvdelen af priserne af på visse processorer og presser på denne måde AMD i lavprissegmentet og mellemmarkedet, hvor AMD ellers traditionelt har stået meget stærkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere