Microsofts topchef Steve Ballmer trak lørdag tilbuddet om at købe Yahoo tilbage.

Microsoft trækker Yahoo-tilbud tilbage

Med lørdagens officielle tilbagetrækning af tilbuddet om at købe Yahoo er der sat et foreløbig punktum for Microsofts forsøg på at købe sig tættere på konkurrenten Google.

Computerviews: Lørdag havde Microsofts topchef Steve Ballmer besøg.

Yahoo-stifterne Jerry Yang og David Filo var ifølge Financial Times på besøg i Seattle for at diskutere det tre måneder gamle tilbud fra Microsoft om at købe deres virksomhed.

De to Yahoo-stiftere skulle angiveligt have fået tilbudt en pris på 33 dollar per Yahoo-aktie eller en stigning på to dollar i forhold til det oprindelige tilbud, men stadig fire dollar mindre per aktie end Yahoo-ledelsens krav.

Alt i alt ville det have lettet Microsofts pengekasse for 46,5 milliarder dollar svarende til godt 225 milliarder danske kroner. Men lige lidt hjalp det og senere på dagen sendte Steve Ballmer et brev, hvor han trak Microsofts tilbud tilbage.

Dermed bliver der ingen fjendtlig overtagelsesforsøg fra Microsoft i denne omgang.

I stedet for at stikke alle aktionærer i Yahoo tilbuddet, som de store aktionærer, der er repræsenteret i bestyrelsen nu har sagt nej til i tre måneder, ja så stikker Steve Ballmer altså piben ind.

Samarbejdet med Google
I brevet til Yahoo slår Steve Ballmer fast, at han ikke ønsker et langvarigt overtagelsesforsøg.

Han anklager samtidig Yahoo-stifterne for i den mellemliggende periode at ville lede Yahoo, så selskabet bliver mindre attraktivt for Microsoft.

Samtidig slår han fast, at Yahoos test af et samarbejde med Google om Google Adds har spillet en aføgerende rolle i Microsofts beslutning.

Samarbejdet mellem Yahoo og Google kan være første skridt mod en egentlig outsourcing af Yahoos forretning med annoncer i forbindelse med søgeresultater. Et skridt der potentielt kunne have gjort noget seriøst positivt ved omætningen hos Google.

Siden det første tilbud fra Microsoft 1. februar har ledelsen i Yahoo haft travlt med at finde andre partnere og sætte initiativer i søen, der kunne holder Microsoft fra døren.

Men på nær testen med Google har der ikke været større nyheder fra den indsats.

Derfor venter iagttagere spændt på, hvad weekendens udvikling vil gøre ved Yahoos aktiekurs mandag.

Microsoft er tilbage ved start
Men Yahoo har reelt slået Microsoft tilbage til start i kampen om at blive større end Google på markedet for netannoncering.

For nok er Steve Ballmers ønske om at udvikle Microsofts tilstedeværelse på markedet for netannoncering usvækket.

Og for hvad der svarer til 225 milliarder kroner kan Microsoft købe mange dygtige nystartede virksomheder – men det skaffer bare ikke den nødvendige volumen her og nu.

Derfor er det heller ikke sikkert, at weekendens punktum i forhandlingerne er det sidste punktum i den sag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.