Artikel top billede

EU-landene skal investere mere i it-sikkerhed for at undgå et digitalt 11. september.

Europas økonomi ligger blottet for terrorangreb

Vi er sårbare overfor et terrorangreb på vores økonomiske systemer, fordi den digitale sikkerhed halter bagefter i flere EU-lande, mener EU's it-sikkerhedsagentur.

EU-landene er ikke gode nok til digital sikkerhed, og det kræver en samlet indsats, hvis EU skal undgå en digital udgave af terrorangrebet på New York 11. september 2001.

Sådan lyder advarslen fra EU's it-sikkerhedsagentur, ENISA, European Network and Information Security Agency, der i en rapport advarer om en række it-sikkerhedstrusler.

Landenes forskelligartede indsats bekymrer direktøren for ENISA, Andrea Pirotti.

"Europa bliver nødt til at tage sikkerhedstruslerne mere alvorligt og investere mere i national it-sikkerhed," siger han.

ENISA vil opfordre EU til at indføre tvungen rapportering om angreb og tilfælde af kompromittering af it-sikkerheden, ligesom man kender det fra USA, oplyser han.

Vent ikke på et 9/11

Europa skal ikke vente på et digitalt 11. september, men i stedet arbejde for at udligne forskellene i sikkerhedsniveau landene imellem.

ENISA er til gengæld tilfreds med at kunne konstatere, at de såkaldte CERTs, Computer Emergency Response Teams, i dag findes som rådgivende enheder for 14 EU-landes regeringer, mod kun otte i 2005.

Yderligere 10 lande vil have et CERT inden for de næste par år.

CERT'erne ses som afgørende for at bekæmpe cyber-krimininalitet og spam genereret af botnet og computere, der er blevet hijacked.

Dem findes der ifølge agenturet seks millioner af globalt

Digital afhængighed

ENISA er især bekymret over ubalancen landene imellem med hensyn til at kunne imødegå it-sikkerhedstrusler. Sikkerhedsagenturet konkluderer, at medlemslandene har langt igen, hvis de effektivt skal kunne forhindre et angreb på deres økonomi, der for en stor dels vedkommende er helt afhængig af den digitale infrastruktur.

30 procent af den globale handel er i dag 'digitalt afhængig'.

Samtidig koster spam-problemet stadig væk mange penge.

Spam kostede erhvervslivet 64,5 milliarder euro i 2007, en fordobling i forhold til 2005.

At kun seks procent af spam-mail'ene rent faktisk rammer brugernes inboxe, får ENISA til at vurdere, at spam-problemet er under kontrol, selv om mængden fortsat stiger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere