Er du klar til at flytte din platform på nettet?

Leje-software er et hit i virksomheder verden over, men det er blot første skridt i en evolution, der flytter it fra virksomhedens servere og ud på nettet. Næste skridt er Platform-as-a-Service (PaaS).

Hvis du ikke allerede er i fuld gang, så flytter en del af din virksomheds it snart fra virksomhedens varme og trygge serverrum og ud på nettet.

Der er nok stadig enkelte, der finder det scenarium foruroligende, men langt de fleste it-chefer har vænnet sig til tanken og er ved at skifte den traditionelle og licensbetalte software ud med alternativer lejet som tjenester over internettet. Det bliver også kaldt SaaS (Software-as-a-Service).

Rapporten 'Enterprise Software Customer Survey 2008' fra konsulenthuset McKinsey efterlader ingen tvivl.

Konsulenthuset har haft fat i 850 forretningssoftware-kunder fra hele verden, og tre ud af fire af dem er klar til at kaste sig over Software-as-a-Service (SaaS) og – hvilket er endnu mere interessant – SaaS-platforme.

Virksomhederne forventer at bruge 19 procent af deres softwarebudget på forretningsapplikationer og platforme leveret over nettet i 2008, hvilket er en dramatisk fremgang sammenlignet med for et par år siden.

Fremgangen næres af drømmen om, at virksomheder kan købe it lige så enkelt, som når private lukker op for vandhanen eller tænder for stikkontakten og betaler for det vand eller strøm, de forbruger.

Det lyder jo umiddelbart forjættende, men også som et ekko fra fortiden.

ASP 2.0
I 1990'erne var nogle af de hotteste virksomheder ASP'er, application service providers, som forsøgte at gøre stort set det samme, som SaaS-leverandørerne lover i dag.

Men kunderne stod ikke ligefrem i kø for at flytte it-installationerne ud af huset og komme på kundelisten hos ASP'erne, hvoraf langt de fleste led en krank skæbne, da dotcom boblen bristede.

Det rejser naturligvis spørgsmålet, om den nuværende
SaaS-begejstring er levedygtig, eller blot er endnu en it-hype, der om 5 til 10 år kun lever i erindringen?

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.