Artikel top billede

Apple bejler til erhvervslivet med Mac-kryptering

Virksomheder undlader ofte at bruge Mac, fordi der ikke findes en god måde at kryptere data på. Nye, eksterne full-disk krypteringsprodukter skal booste salget.

Computerworld News Service: For blot en måned siden beskrev Computerworld Apples problemer med at få foden indenfor i erhvervslivet. Både salgs- og supportdelen betegnes som mangelfuld, men også problemer med at kryptere følsomme data er en stopklods.

I mandags præsenterede PGP, leverandør af databeskyttelse til virksomheder, sine planer om at levere et full-disk krypeteringsprodukt til Mac OS X i næste måned.

Tiltaget kommer kun kort tid efter en lignende præsentation fra Check Point Software, der sidst i maj meddelte, at have udsendt branchens første full-disk kryptering til Mac OS.

Små skridt

Der er inge tvivl om, at leverandører af teknologi til virksomheder er begejstrede for Mac.

"Mac begynder at gøre større indtog i virksomheder," siger Jon Oltsik, analytiker hos Enterprise Strategy Group.

Forrester Research anslår, at anvendelsen af Mac i virksomheder blev fordoblet til 4,2 procent sidste år, og at det primært skyldes indsatsen fra små arbejdsgrupper for at få Mac ind på arbejdspladsen.

Jon Allan, information security officer på Baylor University i Texas, har været vidne til ændringen et par gange.

Næsten alle studerende og undervisere brugte Mac indtil midten af 90’erne, hvor Windows pc’er begyndte at tage over.

"Da vi nåede 2005, brugte 95 procent pc. Men nu oplever vi en tydelig stigning i Macs popularitet,” fortæller Jon Allen.

I dag supporterer Jon Allen 580 Windows pc’er og omkring 150 Macs.

Advokater raser

Det har ikke været nemt at sikre data på Mac ved hjælp af kryptering. Mac OS X kommer med FireVault, et krypteringsværktøj til harddisken – et værktøj, Jon Allen ikke bryder sig om.

For det første skaber FileVault raseri blandt advokaterne. Hvis en bruger mister sin Mac, har advokaterne ingen sikkerhed for, at der rent faktisk var følsomme data på harddisken, som dermed var krypterede. Og derfor kan de ikke føre en sag under Texas’ lov vedrørende tab af følsom information. De har brug for full-disk kryptering for at sikre, at indholdet på Mac’en ikke var tilgængeligt.

Et andet problem med FileVault: Nogle Mac-brugere på Baylor University havde glemt deres password til FileVault og mistede derfor deres data. Det er et problem, kun brugeren selv kan løse.

Central styring

Men en virksomhed har brug for central styring af krypteringsværktøjer til installation, backup og reparationer – teknikere og helpdesk har altså brug for at kunne komme ind i computeren.

”Vi har opfrodret folk til ikke at slå FileVault til, før vi har en løsning til virksomhederne,” fortæller Job Allen.

Jon Allen krypterer ikke data på Mac på nuværende tidspunkt, men han har beta-testet PGP’s full-disk kryptering og har planer om at bruge produktet, når det kommer på markedet.

Full-disk kryptering vil ikke kun give bedre beskyttelse af universitetet, PGP’s væktøjer til central styring skulle også gerne gøre hans job lidt lettere.

Oversat af Mille Bindslev




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere