Artikel top billede

Hvorfor skal Yahoo-folk belønnes for at sige op?

Rasende Yahoo-investorer med skarpretteren Carl Icahn i spidsen forsøger at lyn-fjerne en ordning, der sikrer Yahoo-ansatte fede kontante fordele, hvis selskabet får ny ledelse.

Investor-skarpretteren Carl Icahn truer med at holde Yahoos nuværende bestyrelse personlig ansvarlig for at have sat i kæp i hjulet for Microsofts planer om at købe selskabet.

Sammen med to amerikanske pensionsfonde – der som stor-aktionærer har sagsøgt Yahoo – har Carl Icahn især kig på en fratrædelsesplan, som Yahoo-ledelsen har godkendt.

De vrede investorer mener nemlig, at fratrædelsesplanen har spillet en afgørende rolle i Microsofts beslutning om at trække selskabets tilbud tilbage.

De mener, at ordningen alene har tjent som værktøj i Yahoo-ledelsens bestræbelser på at afspore Microsofts opkøb ved at øge den økonomiske risiko markant for et opkøbende selskab.

Op mod 12 milliarder kroner

Ifølge de vrede investorer indebærer fratrædelsesordningen nemlig dels, at Yahoo-ledelsen frit og uden risiko kan om-organisere tropperne, mens enhver ændring i ledelsen vil betyde, at selskabet skal udbetale meget høje fratrædelses-beløb til alle medarbejdere, der ønsker at forlade selskabet eller som bliver fyret.

Det vil kunne betyde, at Yahoo med en ny bestyrelse vil kunne stå overfor kontante udbetalinger til medarbejder, der stopper, på op til 12 milliarder kroner, hedder det.

Carl Icahn og de to pensionsfonde har uhyre travlt med at få ført sagen til doms. Yahoo afholder nemlig generalforsamling 1. august, hvor Carl Icahn har kørt alle kanoner i stilling til et regulært kup.

Han vil nemlig med flere af de store aktionærer i ryggen forsøge at afsætte hele Yahoos bestyrelse og i stedet indsætte sine egne folk.

Yahoo selv afviser blankt alle beskyldninger. Selskabet fremhæver, at beløbet på de 12 milliarder kroner er vildt overdrevet. I stedet vil beløbet snarere ligge på mellem 2,5 milliarder og fire milliarder kroner.

Og kun, hvis 15-30 procent af medarbejderstaben vælger at forlade selskabet, bedyrer Yahoo.

De vrede investorer mener, at fratrædelses-ordningen inkluderer en række fordele for de medarbejdere, der ønsker at fratræde eller bliver fyret, fordi deres jobfunktioner bliver ændret efter en fusion eller efter ændringer i selskabets ledelse.

”De (Yahoos ledelse, Red) har formuleret en fratrædelsesplan, der helt og aldeles er en parodi,” siger Carl Icahn til Reuters.

”Disse bestyrelses-medlemmer får 50.000 kroner om ugen for at gå til et par møder, der er totalt spild af tid,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere