Artikel top billede

RTX sælger datterselskab til stort internationalt firma

RTX Telecom sælger datterselskabet RTX Healthcare til en stor unavngiven udenlandsk virksomhed. Salget lyder på et millionbeløb i euro. Medarbejderne får en bedre virksomhed, siger direktøren.

Den danske børsnoterede producent af trådløse mobilløsninger, RTX Telecom, har solgt datterselskabet RTX Healthcare til en stor international virksomhed.

Køberens identitet er endnu omgæret af hemmelighedskræmmeri, men der er tale om en større udenlandsk virksomhed i sundhedsbranchen.

Den nye ejer er blandt verdens førende producenter af telehealth-løsninger, oplyser RTX Telecom til Computerworld.

RTX Telecom ønsker ikke at offentliggøre salgssummen, men oplyser, at der er tale om "et millionbeløb i euro".

Cirka 20 procent af salgssummen falder som kontant betaling, og de resterende 80 procent falder som 'earn-out betaling', der afhænger af RTX Healthcares udvikling i de kommende to år.

Positivt bidrag til omstillingsproces

De sidste fem år har RTX Telecom mistet 132 millioner kroner af sin egenkapital, der i dag lyder på 257 millioner kroner. Krisen kan du læse mere om her.

RTX Telecoms administrerende direktør, Tage Rasmussen, fortæller, at salget af RTX Healtcare er et led i en omstillingsproces, hvor RTX Telecom skal fokusere på virksomhedens kerneområde, der er avancerede løsninger på det professionelle teleområder.

"Nu skal vi fokusere på vores kerneområde. Det er vores håb, at den nye strategi betyder, at vi kan gå i break-even i næste regnskabsår. Indtægterne fra salget giver naturligvis et positivt bidrag i den proces, men hvor meget det kommer til at betyde, kan jeg næsten ikke afsløre uden at røbe salgssummen," siger Tage Rasmussen til Computerworld.

Nu bliver det en bedre virksomhed

Som et led i virksomhedens omstillingsproces har RTX tidligere måtte afskedige hver fjerde medarbejder, men Tage Rasmussen oplyser, at medarbejderne i RTX Healtcare ikke skal frygte for deres job.

"Tværtimod, alle medarbejdere følger med i salget, og de får en ny større ejer, som vil gøre Healtcare til en bedre virksomhed," siger Tage Rasmussen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere