Artikel top billede

RTX sælger datterselskab til stort internationalt firma

RTX Telecom sælger datterselskabet RTX Healthcare til en stor unavngiven udenlandsk virksomhed. Salget lyder på et millionbeløb i euro. Medarbejderne får en bedre virksomhed, siger direktøren.

Den danske børsnoterede producent af trådløse mobilløsninger, RTX Telecom, har solgt datterselskabet RTX Healthcare til en stor international virksomhed.

Køberens identitet er endnu omgæret af hemmelighedskræmmeri, men der er tale om en større udenlandsk virksomhed i sundhedsbranchen.

Den nye ejer er blandt verdens førende producenter af telehealth-løsninger, oplyser RTX Telecom til Computerworld.

RTX Telecom ønsker ikke at offentliggøre salgssummen, men oplyser, at der er tale om "et millionbeløb i euro".

Cirka 20 procent af salgssummen falder som kontant betaling, og de resterende 80 procent falder som 'earn-out betaling', der afhænger af RTX Healthcares udvikling i de kommende to år.

Positivt bidrag til omstillingsproces

De sidste fem år har RTX Telecom mistet 132 millioner kroner af sin egenkapital, der i dag lyder på 257 millioner kroner. Krisen kan du læse mere om her.

RTX Telecoms administrerende direktør, Tage Rasmussen, fortæller, at salget af RTX Healtcare er et led i en omstillingsproces, hvor RTX Telecom skal fokusere på virksomhedens kerneområde, der er avancerede løsninger på det professionelle teleområder.

"Nu skal vi fokusere på vores kerneområde. Det er vores håb, at den nye strategi betyder, at vi kan gå i break-even i næste regnskabsår. Indtægterne fra salget giver naturligvis et positivt bidrag i den proces, men hvor meget det kommer til at betyde, kan jeg næsten ikke afsløre uden at røbe salgssummen," siger Tage Rasmussen til Computerworld.

Nu bliver det en bedre virksomhed

Som et led i virksomhedens omstillingsproces har RTX tidligere måtte afskedige hver fjerde medarbejder, men Tage Rasmussen oplyser, at medarbejderne i RTX Healtcare ikke skal frygte for deres job.

"Tværtimod, alle medarbejdere følger med i salget, og de får en ny større ejer, som vil gøre Healtcare til en bedre virksomhed," siger Tage Rasmussen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?