Microsoft på vej med nyt opkøbs-bud på Yahoo

Microsoft pønser på at fremsætte et nyt opkøbstilbud på Yahoo - denne gang hånd i hånd med en muskelstærk partner.

Microsoft er i gang med at opsøge andre selskaber, som den amerikanske softwarekæmpe forsøger at overtale til at gå sammen med Microsoft i et nyt opkøbs-forsøg af Yahoo, skriver Wall Street Journal.

Microsoft har i den seneste tid holdt møder med blandt andre Time Warner og News Corp, skriver avisen, der citerer unavngivne kilder. Wall Street Journal ejes imidlertid af Dow Jones, der igen ejes af News Corp, og derfor regnes oplysningerne for pålidelige.

Bestræbelserne understreger, at Microsoft langt fra har trukket sine følehorn tilbage, når det gælder Yahoo, selv om Bill Gates tidligere har bedyret, at Microsoft ikke længere var interesseret, efter selskabet i begyndelsen af maj siden trak sit opkøbstilbud tilbage.

Det skete, fordi Microsoft og især Yahoo-stifter Jerry Yang ikke kunne blive enige om værdi-fastsættelsen af Yahoo, som Jerry Yang mente lå betydeligt højere end den pris, som Microsoft bød.

Siden Microsofts exit er Yahoos aktiekurs dog styrtdykket, hvilket har udløst massiv vrede blandt Yahoos aktionærer, der nu med skarpretter-investoren Carl Icahn i spidsen har planer om at kuppe bestyrelsen og i stedet indsætte en mere Microsoft-venlig ledelse af selskabet.

Microsoft har siden luftet tanken om blot at købe en del af Yahoo, og det er i dette billede, at selskabet forestiller sig, at et af de store medieselskaber kan passe ind.

Microsoft forestiller sig nemlig, at selskabet selv kan overtage Yahoos søgeforretning, mens for eksempel News Corps MySpace eller Time Warners AOL kan overtage de resterende dele af Yahoo.

Ifølge Wall Street Journal ringede Microsofts Steve Ballmer for et par uger siden til Yahoo-formand Roy Bostock med forslag om et møde, hvor de to parter skulle diskutere en ny idé, som Ballmer havde fået.

Microsoft aflyste dog mødet, der skulle være holdt i mandags, hvilket Yahoo ifølge Wall Street Journal tager som et tegn på, at Microsoft endnu ikke har fundet en partner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.