Artikel top billede

Computerworlds læsere går debat-amok

Artikler om OOXML og Linux på Computerworld får antallet af debatindlæg til at skyde helt til vejrs. Se top 10-listen over de mest debatterede artikler i år.

Computerworlds læsere elsker at debattere.

Ud af de mange artikler, der hver dag publiceres her på siden, bliver langt de fleste genstand for debat mellem jer læsere – og af og til også mellem læsere og journalister.

Debatten rummer mange guldkorn, for der er både tips til, hvordan man løser et konkret it-problem, og der bliver delt viden ud om nye teknologier og komplicerede emner.

Nogle artikler får blot en enkelt kommentar eller to, mens andre ryger helt til vejrs og fortsætter som debat-udgangspunkt længe efter publiceringen.

Debatten tvunget i knæ

Vi bringer dig her de 10 mest debatterede artikler i 2008. Som du kan se, er specielt artikler om OOXML og Linux meget debatterede, for seks af de 10 mest debatterede handler om disse emner.

Topscoreren, Analytiker-gruppe hylder OOXML frem for ODF, nåede ligefrem at få så mange kommentarer, at debat-systemet brød sammen.

Problemet skulle dog være løst nu, så hermed en opfordring til at fortsætte debatten!

Listen med de mest debatterede artikler

De mest debatterede artikler i 2008:


1: Analytiker-gruppe hylder OOXML frem for ODF (349 indlæg)
En rapport fra et amerikansk it-analysefirma hylder Microsofts OOXML-format på bekostning af ODF. Open Source Leverandørforeningen i Danmark håner rapportens konklusioner.

2: Linux er en by i Rusland for danskerne (259 indlæg)
Ny undersøgelse viser, at Linux-styresystemerne stort set ikke anvendes af den almindelige dansker. Gartner-analytiker peger på manglende brugervenlighed som en af årsagerne.

3: Linux giver Vistas brugerflade baghjul (142 indlæg)
3D-effekter er ved at blive en vigtig del af det moderne operativsystems skrivebordsoplevelse. Aero og 3D Flip er nogle af de store salgsargumenterne for Vista, men Microsofts brugerflade får faktisk baghjul af open source-folket.

4: Danskerne vender ryggen til præ-installeret Linux(128 indlæg)
Der er stort set ingen efterspørgsel på præfabrikerede Linux-maskiner i Danmark, selv om pc-forbrugerne kunne spare penge på dem.

5: Dansk Standard siger ja til OOXML (124 indlæg)
Dansk Standard siger ja til at gøre Microsoft-formatet Open XML til en ISO-standard. Dermed ændrer Dansk Standard holdning fra et 'Nej med kommentarer' til et 'Ja'.

6: Pirate Bay: Tele2 bør afvise blokerings-krav (119 indlæg)
Pirate Bay vil forsøge at få Tele2 til at anke den kendelse fra fogedretten, der tvinger Tele2 til at blokere for Pirate Bay. Blokeringen kan være ulovlig, mener Pirate Bay.

7: Vista går som varmt brød - Microsofts største sællert (101 indlæg)
Salget af Windows Vista går over al forventning. I februar blev der solgt 20 millioner licenser, hvilket er mere end dobbelt så mange, som XP solgte i samme periode. I Danmark ligger tallet mellem 75.000 og 84.000 licenser.

8: Spørg Lene Espersen om de nye lognings-regler (96 indlæg)
Hvad er ideen bag logningsbekendtgørelsen egentlig? Nu har du mulighed for via Computerworld at stille justitsminister Lene Espersen (K) spørgsmål om bekendtgørelsen.

10: Uenighed i regeringen om OOXML's rolle i Danmark (95 indlæg)
Efter ISO-blåstemplingen af OOXML som international standard er de danske it-ordførere langtfra enige om, hvad der skal ske med formatet i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere