Tager du arbejdet med på ferie?

Vi tjekker vores mail og skuler til arbejdstelefonen, når vi er på ferie. Det viser flere undersøgelser. Eksperterne anbefaler, at vi holder fri - hvad siger du?

Tiden, da sommerferien gik med at dase og glemme alt om arbejdet, er kraftigt på retur.

Mange af os kan nemlig ikke holde ferie uden at tjekke vores mail, have arbejdstelefonen tændt eller måske endda snige den bærbare med i kufferten.

Det amerikanske sikkerhedsfirma Credant Technologies har interviewet 300 såkaldte 'storby-ansatte', og 65 procent af dem har tænkt sig at være i elektronisk kontakt med deres arbejdsplads i løbet af ferien.

Desuden har 83 procent af de interviewede planlagt at have deres arbejds-telefon med på ferien.

Undersøgelsen viser også, at hver fjerde tjekker deres arbejdsmail i løbet af ferien og hver tredje vil have selskab af den bærbare computer, når de tager på ferie. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hvad med dig?
Billedet ser ud til at være det samme i Danmark. Ugebrevet A4 har netop offentliggjort en lignende undersøgelse, der viser at 4 ud af 10 danskere tjekker deres arbejdsmail, læser rapporter eller står telefonisk til rådighed for arbejdsgiveren i løbet af ferien.

Derfor spørger vi dig: Hiver du stikket helt ud i ferietiden, eller er du en af dem, der ikke kan hoppe i vandet med ro i sindet, hvis ikke din telefon ligger på poolkanten, og den bærbare står standby på hotelværelset?

Læger og stress-terapeuter understreger vigtigheden af at holde fri, men måske findes der acceptable måder, hvorpå man kan kombinere arbejde og fritid, så man stadig kan vende tilbage med de menneskelige batterier fuldt opladt.

Skriv gerne i debatten herunder - også hvis du har gode råd til andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.