Tager du arbejdet med på ferie?

Vi tjekker vores mail og skuler til arbejdstelefonen, når vi er på ferie. Det viser flere undersøgelser. Eksperterne anbefaler, at vi holder fri - hvad siger du?

Tiden, da sommerferien gik med at dase og glemme alt om arbejdet, er kraftigt på retur.

Mange af os kan nemlig ikke holde ferie uden at tjekke vores mail, have arbejdstelefonen tændt eller måske endda snige den bærbare med i kufferten.

Det amerikanske sikkerhedsfirma Credant Technologies har interviewet 300 såkaldte 'storby-ansatte', og 65 procent af dem har tænkt sig at være i elektronisk kontakt med deres arbejdsplads i løbet af ferien.

Desuden har 83 procent af de interviewede planlagt at have deres arbejds-telefon med på ferien.

Undersøgelsen viser også, at hver fjerde tjekker deres arbejdsmail i løbet af ferien og hver tredje vil have selskab af den bærbare computer, når de tager på ferie. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hvad med dig?
Billedet ser ud til at være det samme i Danmark. Ugebrevet A4 har netop offentliggjort en lignende undersøgelse, der viser at 4 ud af 10 danskere tjekker deres arbejdsmail, læser rapporter eller står telefonisk til rådighed for arbejdsgiveren i løbet af ferien.

Derfor spørger vi dig: Hiver du stikket helt ud i ferietiden, eller er du en af dem, der ikke kan hoppe i vandet med ro i sindet, hvis ikke din telefon ligger på poolkanten, og den bærbare står standby på hotelværelset?

Læger og stress-terapeuter understreger vigtigheden af at holde fri, men måske findes der acceptable måder, hvorpå man kan kombinere arbejde og fritid, så man stadig kan vende tilbage med de menneskelige batterier fuldt opladt.

Skriv gerne i debatten herunder - også hvis du har gode råd til andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.