Artikel top billede

Dansk konsulentfirma afleverer kanonregnskab

PA Consulting Groups resultat for 2007 er markant bedre end året før. 2008 ser lovende ud. ”Recessionen er jo ikke mejslet i sten,” siger direktøren.

Hos konsulenthuset PA Consulting Group ser regnskabet for 2007 yderst tilfredsstillende ud, mener selskabet.

Trods evindelige varsler om dårlige tider er resultatet steget fra 39 millioner kroner i 2006 til 63 millioner kroner.

Forventningerne til regnskabsåret 2008 er lidt mere afdæmpede, men forventningen er stadig, at resultatet vil forbedres, om end kun beskedent.

”Det går stadig godt, men vi er påvirkede af, at markedet er lidt usikkert for tiden. Derfor tør vi ikke satse på at vokse lige så meget som i 2007,” siger Søren Lehn, administrerende direktør i PA.

[b]Ikke mejslet i sten[7b]
Men han er alligevel ikke enig i det meget dystre billede, der bliver malet af de økonomiske udsigter.

”Recessionen er jo ikke mejslet i sten. Det næste halve år ser det umiddelbart ud til, at økonomien fortsætter som nu på et ret højt niveau. Hvad der så sker længere fremme, er lidt sværere at bedømme,” siger Søren Lehn.

Han understreger dog, at han mener, at dansk økonomi ser sund og rask ud, men selvfølgelig bliver påvirket af, hvad der sker i verden.

Guld fra udlandet

En af de måder, PA Consulting har øget værdien af sine ydelser på, er ved i stigende grad at bruge koncernens konsulenter i andre lande.

PA Consulting opererer i mange lande, og det kan nogle gange være en fordel at hive folk ind fra nogle af de store.

”Der kan være meget specifik sektorviden, det ikke rigtig kan betale sig at satse på i Danmark, men som man sagtens kan have i Storbritannien eller Tyskland. En stor del af stigningen i omsætning kommer via udenlandske konsulenter,” siger Søren Lehn.

Omkostninger

PA Consulting har gjort meget for at mindske omkostningerne, hvilket har en stor del af æren for årets gode reslutat.

Mens omsætningen er steget fra 370 millioner til 423 millioner er omkostningerne kun steget fra 319 millioner til 348 millioner.

Fokus på omkostninger er også en af de tendenser PA oplever når virksomheden rådgiver andre virksomheder. Forberedelserne til den måske kommende krise er i gang.

”Vi ser ikke, at virksomhederne stopper med at investere, men der sker optimering på flere områder. Alle er interesserede i, at nedbringe deres kostbase, men samtidig satses der meget på innovation. Det er også det råd vi giver til de virksomheder vi rådgiver,” siger Søren Lehn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere