EU vil tvangsregulere prisen på sms-beskeder

Efter at have tvangs-sænket de tårnhøje europæiske roamingafgifter på mobilsamtaler, er turen nu kommet til sms-beskederne, som vi betaler alt for meget for at sende, når vi er i udlandet.

Computerworld News Service: EU-Kommissionen vil have kappet en stor del af den pris, som det i dag koster at sende og modtage sms-beskeder på mobiltelefoner, når man er i udlandet.

Det ventes, at tele-kommissær Viviane Reding vil præsentere planerne i dag, tirsdag.

Det ventes dog ikke, at planerne kommer til at omfatte andre typer data-overførsler til og fra mobile enheder, som eksempelvis internet-services og email, lyder det fra en person tæt på Viviane Reding.

”Kommissæren vil nævne visse beløbsstørrelser, der er blevet foreslået, men der er endnu ikke blevet truffet beslutning om en bestemt størrelse,” lyder det fra den pågældende person, der ønsker at være anonym.

Prisen er faktisk faldet
En rapport fra EU viste i januar, at den gennemsnitlige EU-pris for en sms i tredje kvartal 2007 var 0,29 euro eller omkring to kroner. Prisen er siden faldet en smule, men Viviane Reding mener, at faldet langt fra er stort nok.

Beslutningen om at gå i kødet på roaming-priserne for sms kommer et år efter, at EU for alvor gik ind i kampen om at begrænse de meget voldsomme roaming-afgifter på mobil-samtaler. Seneste kapitel i den historie finder du her.

EU har tidligere sat en del europæiske teleselskaber i gabestok for at tvinge dem til at sænke priserne.

EU bedyrer i dag, at kampagnen har medført, at roamingspriserne på mobilsamtaler er faldet med omkring 60 procent på tværs af EU-landene.

Ifølge den nuværende roaminglov skal mobil-operatørerne tilbyde kunderne en ”euro-tarif” for samtaler, der roames i EU-lande. I dag er prisloftet 0,49 euro per minut for at foretage opkaldt og 0,24 euro per minut for at modtage opkaldt.

Dette prisloft vil falde en smule med udgangen af næste måned og igen i august 2009.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top
Det er især cloud-certificeringer, der giver en høj gennemsnitsløn. Det viser en undersøgelse, der samtidig slår fast, at det godt kan betale sig at lade sig certificere. Tjek de 10 certificeringer, der giver mest i løn her.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.