EU vil tvangsregulere prisen på sms-beskeder

Efter at have tvangs-sænket de tårnhøje europæiske roamingafgifter på mobilsamtaler, er turen nu kommet til sms-beskederne, som vi betaler alt for meget for at sende, når vi er i udlandet.

Computerworld News Service: EU-Kommissionen vil have kappet en stor del af den pris, som det i dag koster at sende og modtage sms-beskeder på mobiltelefoner, når man er i udlandet.

Det ventes, at tele-kommissær Viviane Reding vil præsentere planerne i dag, tirsdag.

Det ventes dog ikke, at planerne kommer til at omfatte andre typer data-overførsler til og fra mobile enheder, som eksempelvis internet-services og email, lyder det fra en person tæt på Viviane Reding.

”Kommissæren vil nævne visse beløbsstørrelser, der er blevet foreslået, men der er endnu ikke blevet truffet beslutning om en bestemt størrelse,” lyder det fra den pågældende person, der ønsker at være anonym.

Prisen er faktisk faldet
En rapport fra EU viste i januar, at den gennemsnitlige EU-pris for en sms i tredje kvartal 2007 var 0,29 euro eller omkring to kroner. Prisen er siden faldet en smule, men Viviane Reding mener, at faldet langt fra er stort nok.

Beslutningen om at gå i kødet på roaming-priserne for sms kommer et år efter, at EU for alvor gik ind i kampen om at begrænse de meget voldsomme roaming-afgifter på mobil-samtaler. Seneste kapitel i den historie finder du her.

EU har tidligere sat en del europæiske teleselskaber i gabestok for at tvinge dem til at sænke priserne.

EU bedyrer i dag, at kampagnen har medført, at roamingspriserne på mobilsamtaler er faldet med omkring 60 procent på tværs af EU-landene.

Ifølge den nuværende roaminglov skal mobil-operatørerne tilbyde kunderne en ”euro-tarif” for samtaler, der roames i EU-lande. I dag er prisloftet 0,49 euro per minut for at foretage opkaldt og 0,24 euro per minut for at modtage opkaldt.

Dette prisloft vil falde en smule med udgangen af næste måned og igen i august 2009.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.