Artikel top billede

(Foto: Foto: Air France)

EU-kommissær: Nu SKAL mobil-taksterne ned

EU’s telekommissær, Viviane Reding, vil foreslå at skære kraftigt i de gebyrer, mobilbrugerne pålægges, når de sender på tværs af landegrænserne.

Computerworld News Service: EU-kommissær Viviane Reding forventes at fremlægge sit forslag, inden hun afslører sine planer om at skære i priserne for at sende og modtage data, mens man er i udlandet, fortæller hendes talsmand, Martin Selmayr.

Termineringsafgifter er de gebyrer, teleoperatørerne opkræver hinanden for at forbinde opkald til deres netværk. Gebyret sendes så videre til kunden.

Afgifterne varierer meget inden for EU og ligger på op til 1,42 kroner i nogle lande. Viviane Reding vil have priserne til at være på niveau med de gebyrer, operatørerne bliver opkrævet for terminering – omkring 0,15 kroner.

Forslaget om at skære i termineringsafgifterne bliver sammenlignet med det amerikanske marked, hvor afgifterne er blevet droppet helt, og operatørerne i stedet opkræver deres abonnenter for at modtage opkald.

Opkrævningssystemet omtales ofte som 'receiving party pays' eller 'book and keep'.

Frist til 1. juli

Men Martin Selmayr advarer om, at det i Europa vil være meget upopulært, hvis man vælger at opkræve kunderne for modtagne opkald, da man ikke er vant til at betale for at modtage opkald andre steder end i udlandet.

Europa-Kommissionen vil præsentere sine planer for termineringsafgifterne inden udgangen af denne måned.

Mobiloperatørerne har fået indtil 1. juli til at reducere deres gebyr for roaming – det gebyr man betaler for at sende eller modtage sms og andre dataoverførsler i udlandet.

The GSM Association - sammenslutningen af europæiske GSM-operatører - meddelte i sidste uge, at roaming-priserne er faldet.

Ikke nok

Men i slutningen af sidste uge sagde Viviane Reding, at hun ikke var imponeret over faldet - ifølge kommissionen et fald på 0,07 kroner til 2,10 kroner.

Viviane Reding ønsker at reducere prisen for at sende en sms til 0,90 kroner, men der er mange politikere – blandt andre den danske regering – der vil have prisen helt ned på 0,37 kroner.

Prisen for at sende andre data i udlandet varierer en hel del, fortæller Martin Selmayr.

Det er muligt, at Viviane Reding foreslår en pris på 2,6 kroner per megabyte data der overføres, men den endelige beslutning tages først efter 1. juli.

”Vi forventer at præsentere vores planer for data-roaming i midten af juli,” siger Martin Selmayr.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere