Artikel top billede

Samsung-chef skal betale en halv milliard i bøde

Den tidligere topchef og bestyrelsesformand i Samsung, Lee Kun-hee, er blevet idømt tre års betinget fængsel og en bøde på en halv milliard kroner for skattesvindel.

En af Sydkoreas mest indflydelsesrige forretningsmænd, den tidligere topchef og bestyrelsesformand for Samsung, Lee Kun-hee, er blevet idømt tre års betinget fængsel og en bøde på cirka en halv milliard kroner.

Den tidligere Samsung-chef blev dømt for skatteunddragelse, men han ånder givetvis lettet op, fordi anklagemyndigheden krævede, at han blev idømt syv års ubetinget fængsel og en bøde, der var mere end tre gange højere end den retten endte med at idømme ham. Det skriver New York Times.

Skjulte mere end 20 milliarder

Anklagemyndigheden siger i følge New York Times, at den har fundet mere end 20 milliarder kroner af Lee Kun-hees personlige formue skjult under falske navne og, at han har snydt skattevæsenet for mere end 500 millioner kroner.

Når Lee Kun-hee alligevel slipper med en forholdsvis mild straf skyldes det ifølge New York Times, at det ikke kunne bevises, at Lee Kun-hee også var indblandet i korruption, som anklagemyndigheden i første omgang hævdede.

Desuden fandt retten, at der ikke var tilstrækkeligt med beviser til, at Lee Kun-hee kunne dømmes for svindel i datterselskabet Samsung Everland. En lignende anklage vedrørende selskabet Samsung SDS var ifølge retten forældet.

Kort efter, at de koreanske myndigheder i april rejste anklage mod Lee Kun-hee valgt han at trække sig fra posten som bestyrelsesformand.

Den tidligere topchef stod i spidsen for Samsung i mere end 20 år.

Ikke den første skandale

Den Sydkoreanske finansverden er gennem de seneste år blevet rystet af flere skandaler.

Sidste år blev formanden for bilproducenten Hyundai, Chung Mong-koo, idømt tre år fængsel for korruption.

Men hans dom blev suspenederet i sidste måned. Ifølge New York Times begrundede de koreanske myndigheder suspenderingen med, at Hyundai-chefen var for vigtig for landets økonomi til, at han kunne sendes i fængsel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere