Artikel top billede

Politikere klar til at rive overvågnings-lov i stykker

Den svenske overvågningslov kan måske blive til konfetti. Seks borgerlige Riksdagsmedlemmer er klar til at stemme for oppositionsforslag.

Seks borgerlige medlemmer af den svenske Riksdagen kan nu blive tungen på vægtskålen, der betyder at den omstridte svenske overvågningslov der blev vedtaget i juni rives i stykker.

De seks medlemmer af det borgerlige parti Folkpartiet er nemlig nu klar til at vælte loven ved at stemme for et forslag de selv fremsriller i Riksdagen eller til et forslag fra regeringsoppositionen.

Det skriver Sveriges Television.

Den såkaldte FRA-lov har efter vedtagelsen rejst en debatstorm, fordi den gør det muligt for myndigheden Försvarets Radioanstalt at følge med i al elektronisk kommunikation som krydser landets grænse.

Flere af Riksdagsmedlemmerne har ifølge tv-stationen skiftet mening om loven, der efter lange forhandlinger blev vedtaget ud på aftenen den 18. juni med blot 143 stemmer imod 138.

Medlemmerne, der nu skifter mening, arbejder ifølge Sveriges television på, hvordan de kan gøre et forslag spiseligt for venstrefløjen

Computerworld har tidligere beskrevet hvordan danske interesser som Folketinget, PET, danske virksomheder og borgere vil blive ramt af loven, fordi datapakker med kommunikation hopper fra land til land på servere og centraler.

Den svenske overvågningslov har også skabt politisk debat i Danmark.

Blandt andet er justitsminister Lene Espersen (K) gået ind i sagen om den svenske overvågning, efter at videnskabsminister Helge Sander (V) og statsminister Anders Fogh Rasmussen har afvist at efterkomme en appel fra brancheorganisationen ITEK om en garanti mod svensk overvågning af danske interesser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere