Firewalls

Tilbage til hovedartiklen

En firewall er et af de mest basale stykker software, du kan få til beskyttelse af dit privatliv. Alle anstændige firewalls beskytter dig mod spioner, og de bedre af slagsen forhindrer også lusket software i at befinde sig usynligt på din pc for at oprette udgående forbindelser til at fortælle andre om dine aktiviteter.

Comodo Firewall Pro

Hvis du har Windows XP eller Windows Vista, har du automatisk en firewall fra Microsoft, så du tænker måske, at det er nok. Forkert.

De firewalls, der er bygget ind i styresystemerne, har problemer. Windows XP's firewall mangler for eksempel beskyttelse med udgående forbindelser. Og Vistas er meget svær at indstille.

En rigtig godt bud på en brandsikker firewall er den gratis Comodo Firewall. Den giver glimrende beskyttelse mod både indgående og udgående trusler og har samtidig en række gode ekstrafunktioner. For eksempel låser funktionen Defense+ særligt sårbare filer og mapper, så de ikke kan røres.

Hvis du bruger denne firewall, må du være forberedt på at bruge lidt tid på at lære den at kende. Når en applikation forsøger at få adgang til internettet fra din pc, kommer der en pop-up frem, der spørger dig, om du vil tillade, at applikationen fortsætter. Hvis du vil skære ned på oplæringstiden og antallet af afbrydelser, kan du bruge programmets Clean PC mode, som scanner din PC for applikationer og registrerer dem som sikre. Derefter vil du få færre alarmer.

Comodos har også en funktion, der slår firewallen fra i 15 minutter, så du kan installere en ny applikationer uden at blive overdænget med alarmer.

Vista Firewall Control

Windows Vistas firewall er bedre end Windows XP's, fordi den beskytter både indgående og udgående forbindelser. Beskyttelse af udgående forbindelser er afgørende, fordi trojanske heste og spyware ofte bruger den type forbindelse til at forårsage skade.

Derudover er der nogle typer software, der bruger en usynlig udgående forbindelse til at sende spam eller malware fra din pc, uden at du opdager det.

Men Windows Vistas firewall har ét problem: Den udgående firewall er næsten umulig at konfigurere. Det gratis Vista Firewall Control giver dig den kontrol, Vista burde have.

Når et program forsøger at lave en udgående forbindelse, kommer der en alarm, der identificerer applikationens sti og filnavn, forfatterens navn og applikationens navn. Ud fra disse oplysninger kan du så vælge at tillade eller annullere forbindelsen permanent eller bare én gang.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere