It-virksomheder er vilde med aktieoptioner

Hver fjerde it-virksomhed giver medarbejderne aktieoptioner. Her kan du se, om løn-optionerne står i høj kurs i din type virksomhed.

Godt hver fjerde it-virksomhed har en aktieoptionsordning.

Det viser It-vækstbarometeret 2008, som Deloitte laver i forbindelse med, at Computerworld i næste måned kårer Danmarks bedste it-virksomheder i Top 100-magasinet.

Deloitte spørger over 300 it-direktører om deres strategiske udfordringer og forventninger til vækst og en række andre forhold.

"Vi har de senere år oplevet en kraftig efterspørgsel efter rådgivning om incitamentsordninger i bred forstand. Det kan være alt fra medarbejderobligationer over fitness, bredbånd, frit togkort og så videre," siger Kim Gerner, der er leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Tilfredse med aktieoptionsordning
"Det interessante spørgsmål er, om virksomhederne har haft succes med incitamentsordningerne. Svaret er ja," siger Kim Gerner.

Kigger vi specifikt på aktieoptionsordningerne, siger syv ud af ti "ja" eller "delvist" til, at aktieoptionsordningen har været en succes, mens 22 procent siger "nej".

Tilfredsheden med aktieoptionsordningen er størst blandt software-virksomheder, mens den er lavest blandt distributører.

Men der er forskel på, hvor udbredte optionsordningerne er i forskellige firmaer.

Mens det kun er 20 procent af firmaerne med 5-9 ansatte der har en aktieoptionsordning, er det 40 procent af virksomhederne med 50-199 ansatte, og i gruppen af virksomheder med mere end 200 ansatte er det 53 procent.

Ikke kun bestyrelse og toplederen
Værd at bemærke i undersøgelsen er også, at virksomhederne så langt fra kun giver disse optioner til topledelsen og bestyrelsen.

Faktisk giver 63 procent af it-firmaerne med optionsordninger muligheden til alle nøglemedarbejdere i firmaet, mens 38 procent giver bestyrelsen muligheden.

Blandt de, der ikke har en aktieoptionsordning på nuværende tidspunkt, planlægger 21 procent at indføre det de næste par år.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.