Her er de mest "populære" spam-mails

Er du selv gået i fælden og har troet på en uskyldigt udseende e-mail, der i virkeligheden var snyd og bedrag? Vi har samlet otte af slagsen, som har fået millioner af mennesker på krogen.

Tillykke, du har vundet i lotteriet i et land, der hedder noget, du ikke kan udtale. En oliemagnat i Langtbortistan vil gerne forære dig millioner af dollars, lige her og nu. Sexede piger vil gerne møde dig.

Helt ærligt. Hvis nogen ringede på din dør og fortalte det samme, ville du bede dem om at smutte. Hvorfor falder folk så for sådan noget, bare fordi det står i deres e-mail? Som om en dårlig skrevet besked skulle få et besynderligt budskab til at lyde mere legitimt.

Den kedelige nyhed er, at den eneste grund til, at der bliver ved med at komme den slags irriterende e-mails i din indbakke er, at de virker.

Uanset hvor mange artikler, der bliver skrevet om e-mailfupnumre, og spammere der har taget folk i en vis legemsdel, så fortsætter folk med at klikke.

Alt for mange hopper på den
Hvorfor? Det handler om procenter. Responsraten for papir-post-spam er mellem en halv og en hel procent. Det lyder måske ikke af meget, men overfører man det til e-mail, så kan en spammer sende en million beskeder - uden at skulle bruge penge til papir og porto - og få svar fra mellem 5.000 og 10.000.

Faktisk viser en ny undersøgelse fra internet-sikkerhedsfirmaet Marshal, at tæt på 30 procent af internetbrugerne indrømmer at have købt noget fra spam-e-mail.

Om 100 år vil spam-boksene på vore hjerne-implanterede chips blive fyldt op, og vi vil stadig spørge os, hvem der mon klikker på det.

Her er så vores, uprioriterede, liste over de bedste/værste e-mail fupnumre, der har passeret indbakke-filteret og snydt millioner af mennesker.

Listen over de mest "populære" spam-mails:

1: Pop popcorn med mobiltelefoner
2: Støt forbud mod dihydrogen monoxid
3: Opdræt bonsai-killinger i flasker
4: Bill Gates vil forære dig penge
5: Start et kernevåbenangreb fra pc'en
6: Jeg er advokat i Nigeria og behøver din hjælp
7: Se Angelina Jolies læber eksplodere
8: Arbejdsvirus

Oversat af Birte Matsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.