Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Her er de mest "populære" spam-mails

Er du selv gået i fælden og har troet på en uskyldigt udseende e-mail, der i virkeligheden var snyd og bedrag? Vi har samlet otte af slagsen, som har fået millioner af mennesker på krogen.

Tillykke, du har vundet i lotteriet i et land, der hedder noget, du ikke kan udtale. En oliemagnat i Langtbortistan vil gerne forære dig millioner af dollars, lige her og nu. Sexede piger vil gerne møde dig.

Helt ærligt. Hvis nogen ringede på din dør og fortalte det samme, ville du bede dem om at smutte. Hvorfor falder folk så for sådan noget, bare fordi det står i deres e-mail? Som om en dårlig skrevet besked skulle få et besynderligt budskab til at lyde mere legitimt.

Den kedelige nyhed er, at den eneste grund til, at der bliver ved med at komme den slags irriterende e-mails i din indbakke er, at de virker.

Uanset hvor mange artikler, der bliver skrevet om e-mailfupnumre, og spammere der har taget folk i en vis legemsdel, så fortsætter folk med at klikke.

Alt for mange hopper på den

Hvorfor? Det handler om procenter. Responsraten for papir-post-spam er mellem en halv og en hel procent. Det lyder måske ikke af meget, men overfører man det til e-mail, så kan en spammer sende en million beskeder - uden at skulle bruge penge til papir og porto - og få svar fra mellem 5.000 og 10.000.

Faktisk viser en ny undersøgelse fra internet-sikkerhedsfirmaet Marshal, at tæt på 30 procent af internetbrugerne indrømmer at have købt noget fra spam-e-mail.

Om 100 år vil spam-boksene på vore hjerne-implanterede chips blive fyldt op, og vi vil stadig spørge os, hvem der mon klikker på det.

Her er så vores, uprioriterede, liste over de bedste/værste e-mail fupnumre, der har passeret indbakke-filteret og snydt millioner af mennesker.

Listen over de mest "populære" spam-mails:

1: Pop popcorn med mobiltelefoner
2: Støt forbud mod dihydrogen monoxid
3: Opdræt bonsai-killinger i flasker
4: Bill Gates vil forære dig penge
5: Start et kernevåbenangreb fra pc'en
6: Jeg er advokat i Nigeria og behøver din hjælp
7: Se Angelina Jolies læber eksplodere
8: Arbejdsvirus

Oversat af Birte Matsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.