Fra garagekode til nettets guldæg - her er historien om Google

På 10 år har to studerende forvandlet en matematisk formel til nettets største magtimperium. Google startede i en ydmyg garage, men er i dag en af verdens største pengemaskiner, der sætter dagsordenen.

Google 10 år: Det er nu 10 år siden, at to lidt kiksede studerende ved Stanford-universitetet påbegyndte arbejdet med at forvandlet en søgealgoritme til et verdensomspændende internet-imperium.

Denne lukrative søgeforretning blev helt formelt funderet på det patent, U.S. Patent 6.285.999, som Lawrence Page fik godkendt den 4. september 2001.

Allerede fire år forinden, havde Lawrence Page sammen med partneren Sergey Mikhailovich Brin registreret domænet, der i dag kendes af alle internetbrugere: www.google.com.

Og den 7. september 1998 blev et erhvervseventyret uden sidestykke så sat i gang.

Mere kendt end Coca Cola
Ti år efter starten er Google den mest populære dør ud til den virtuelle verden. Med syv milliarder søgninger på månedlig basis har søgemastodonten sat sig på godt 60 procent af det internationale søgemarked, og publikumssuccesen har gjort firmaet urørligt på online-annoncemarkedet.

Samtidig har Google udviklet sig til at blive verdens stærkeste varemærke, ifølge en analyse fra analyseinstituttet Mill­ward Brown, står firmaet stærke end koncerner som Coca Cola og konkurrenten Microsoft. Brand-værdien blev i april 2008 anslået til at være mere end 400 milliarder kroner værd.

Google-navnet står i dag så stærkt i brugernes bevidsthed, at selve det at søge på nettet, er at Google.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.