IT- og Telestyrelsen afviser kritik af udlandstakster

En ny rapport fra IT- og Telestyrelsen fastslår, at danske mobilselskaber tager en rimelig pris, når brugerne ringer til udlandet fra deres mobil i Danmark.

Et mobilopkald til udlandet koster mere end et opkald fra Randers til Køge. Det ved mobilkunderne. Men er prisen urimelig?

Det spørgsmål ønskede videnskabsminister Helge Sander (V) besvaret tilbage i juni. Derfor bad han IT- og Telestyrelsen undersøge, hvordan prisniveauet lå på opkald fra danske mobiler til udenlandske numre. Såvel fastnet som mobil.

Nu er IT- og Telestyrelsen kommet med deres svar, og de afviser behovet for at regulere priserne.

Et opkald fra en dansk mobil til en mobil i England koster mellem 2,25 og 5,75 kroner alt efter udbyder. Styrelsen henviser derudover til, at den maksimale pris for et mobilopkald fra udlandet til Danmark med en dansk mobil var EU-fastsat til 4,29 kroner per 1. juli. Et såkaldt roaming-opkald.

"Sammenholdes dette med de ovenfor anførte priser for at ringe fra Danmark til disse lande, er mobiludbydernes priser for opkald fra Danmark til eksempelvis England ikke urimelige høje," lyder det i rapporten.

Intet behov for prisregulering
IT- og Telestyrelsen fremhæver også i deres rapport, at konkurrencen på det danske marked er så stærk, at styrelsen ikke har hjemmel til at gennemføre en regulering af forbrugerpriserne.

"IT- og Telestyrelsen finder, at forudsætningen for regulering på detailniveau ikke er til stede, da der næppe vil være et tilstrækkeligt grundlag til at udpege én mobiludbyder med stærk markedsposition med henblik på eventuelt at regulere detailprisen, idet mobiludbydernes markedsandele vurderes at være forholdsvis jævnt fordelt," skriver styrelsen.

TDC er den største spiller på det danske marked med 32 procent, mens Sonofon og Telia følger efter med omkring 19 procent hver. Dertil kommer der en række mindre udbydere. IT- og Telestyrelsen vurderer derfor, at forbrugerne har mulighed for at skifte, hvis de finder prisen for høj.

"Idet slutbrugerpriserne generelt varierer udbyderne imellem, vil den enkelte slutbruger som udgangspunkt altid vil have mulighed for at skifte til en anden mobiludbyder, såfremt slutbrugeren vurderer, at prisen for at foretage et opkald eller sende en sms/mms til udlandet er for høj," står der i rapporten.

Se priserne hos de forskellige udbydere her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.