Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Millionerne vælter ud af kassen for CSC Danmark

CSC reddede æren i sidste regnskabsår med en kæmpeaftale med TDC. Milliardordren pynter på et dårligt år for it-giganten.

Milliarderne vælter ind i kassen hos CSC. Desværre vælter de også ud igen, så sidste års regnskab landede på et underskud før skat på 187 millioner kroner.

Man skulle ellers tro, at CSC Danmark kunne hive et overskud hjem med en omsætningsfremgang sidste år på 13 procent. Omsætningen landede på mere end 3,6 milliarder kroner.

Det dårlige resultat kommer efter en hård periode for det store selskab.

CSC's forretning i Danmark spreder sig på en stribe forskellige områder.

"Generelt er hovedparten af vores forretning sund," vurderer Steen Rasmussen, økonomidirektør i CSC Danmark.

Uheldigt sammentræf

Økonomidirektøren mener, at underskuddet skal tilskrives en række uheldige engangsomstændigheder.

"Vi har haft nogle udgifter, som vi har taget i år. Primært tre forhold: Vi har restruktureret og tilpasset medarbejderskaren, vi har lavet store investeringer i datacentrene og sidst men ikke mindst har der været udfordringer i nogle udviklingsprojekter for staten," siger Steen Rasmussen.

Et af de områder, der har kostet et af CSC's datterselskaber, CSC Datalab, store beløb i år er udvikling af systemer til Skat og udviklingen af et nyt laboratoriesystem til sygehusene.

Laboratoriesystemet LABKA II har ifølge regnskaberne givet et underskud i sidste regnskabsår på omkring 56 millioner kroner.

Systemet er dog færdigudviklet, så CSC forventer, at det fra nu af kan bidrage til et overskud.

Problemer med at overholde tidsplanen for moderniseringen af Skats systemer har både ført til større omkostninger til projektet og CSC skal betale en bod til Skat, tilsammen en udgift på et tocifret millionbeløb.

Også CSC's luftfarts-løsninger i CSC Airline Solutions har svært ved at tjene penge til selskabet. Sidste regnskabsår endte med et underskud på cirka 16 millioner.

TDC-aftale pynter

De positive meldinger i CSC kommer fra markedet med private kunder, hvor en stor aftale med TDC til en værdi af mere end to milliarder kroner har været med til at sikre CSC omsætningsfremgang.

Steen Rasmussen fortæller, at CSC Danmark regner med at vende underskuddet til sorte tal på bundlinjen næste år.

Han forklarer, at restruktureringen er på plads, datacenter-investeringerne er overstået, og det store moderniseringsprogram for Skat overholder den seneste plan.

I det nye regnskabsår kommer indtjening til at være i fokus for CSC. Men det kommer ikke til at betyde, at CSC sætter en prop i væksten.

Steen Rasmussen mener ikke, at CSCs problemer sidste år har noget med væksten at gøre.

"Vi mener ikke, at vi er ramt af den traditionelle vækst-indtjeningsfælde," siger Steen Rasmussen.

CSC Danmark har i løbet af de sidste fem regnskabsår øget omsætningen med mere end en milliard kroner. En vækst som de to seneste år har været skæmmet af underskud.

CSC Danmark skiftede i sommer ud i toppen, da den tidligere topchef Jesper Kryhlmand valgte at forlade virksomheden.

Ved sin fratræden begrundede han blandt andet sit jobskifte til EDS, med at han ville til en virksomhed med stort fokus på vækst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere