Artikel top billede

Millionerne vælter ud af kassen for CSC Danmark

CSC reddede æren i sidste regnskabsår med en kæmpeaftale med TDC. Milliardordren pynter på et dårligt år for it-giganten.

Milliarderne vælter ind i kassen hos CSC. Desværre vælter de også ud igen, så sidste års regnskab landede på et underskud før skat på 187 millioner kroner.

Man skulle ellers tro, at CSC Danmark kunne hive et overskud hjem med en omsætningsfremgang sidste år på 13 procent. Omsætningen landede på mere end 3,6 milliarder kroner.

Det dårlige resultat kommer efter en hård periode for det store selskab.

CSC's forretning i Danmark spreder sig på en stribe forskellige områder.

"Generelt er hovedparten af vores forretning sund," vurderer Steen Rasmussen, økonomidirektør i CSC Danmark.

Uheldigt sammentræf

Økonomidirektøren mener, at underskuddet skal tilskrives en række uheldige engangsomstændigheder.

"Vi har haft nogle udgifter, som vi har taget i år. Primært tre forhold: Vi har restruktureret og tilpasset medarbejderskaren, vi har lavet store investeringer i datacentrene og sidst men ikke mindst har der været udfordringer i nogle udviklingsprojekter for staten," siger Steen Rasmussen.

Et af de områder, der har kostet et af CSC's datterselskaber, CSC Datalab, store beløb i år er udvikling af systemer til Skat og udviklingen af et nyt laboratoriesystem til sygehusene.

Laboratoriesystemet LABKA II har ifølge regnskaberne givet et underskud i sidste regnskabsår på omkring 56 millioner kroner.

Systemet er dog færdigudviklet, så CSC forventer, at det fra nu af kan bidrage til et overskud.

Problemer med at overholde tidsplanen for moderniseringen af Skats systemer har både ført til større omkostninger til projektet og CSC skal betale en bod til Skat, tilsammen en udgift på et tocifret millionbeløb.

Også CSC's luftfarts-løsninger i CSC Airline Solutions har svært ved at tjene penge til selskabet. Sidste regnskabsår endte med et underskud på cirka 16 millioner.

TDC-aftale pynter

De positive meldinger i CSC kommer fra markedet med private kunder, hvor en stor aftale med TDC til en værdi af mere end to milliarder kroner har været med til at sikre CSC omsætningsfremgang.

Steen Rasmussen fortæller, at CSC Danmark regner med at vende underskuddet til sorte tal på bundlinjen næste år.

Han forklarer, at restruktureringen er på plads, datacenter-investeringerne er overstået, og det store moderniseringsprogram for Skat overholder den seneste plan.

I det nye regnskabsår kommer indtjening til at være i fokus for CSC. Men det kommer ikke til at betyde, at CSC sætter en prop i væksten.

Steen Rasmussen mener ikke, at CSCs problemer sidste år har noget med væksten at gøre.

"Vi mener ikke, at vi er ramt af den traditionelle vækst-indtjeningsfælde," siger Steen Rasmussen.

CSC Danmark har i løbet af de sidste fem regnskabsår øget omsætningen med mere end en milliard kroner. En vækst som de to seneste år har været skæmmet af underskud.

CSC Danmark skiftede i sommer ud i toppen, da den tidligere topchef Jesper Kryhlmand valgte at forlade virksomheden.

Ved sin fratræden begrundede han blandt andet sit jobskifte til EDS, med at han ville til en virksomhed med stort fokus på vækst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere