Artikel top billede

Microsoft-chef: Vi logger ikke følsomme data i IE 8

Microsoft afviser, at firmaet logger følsomme informationer i IE 8 til kommercielt brug. Det handler kun om at give en bedre brugeroplevelse, siger teknologidirektør, Jasper Hedegaard Bojsen.

Microsoft afviser, at firmaet benytter den samme fremgangsmåde, som Google anvender i sin browser Chrome - en fremgangsmåde, der er blevet beskyldt for at se stort på privatlivets fred.

Tidligere på ugen kunne Computerworlds nyhedstjeneste ellers rapportere, at Microsoft i IE 8 Beta 2 også har planer om, at logge informationer fra din browser og opbevare dem hos firmaet helt på linje med den registrering, der findes i Google Chrome.

Men dette afviser software-giganten nu blankt.

"Microsoft vil ikke brug nogen af de indsamlede oplysninger til at identificere dig, komme i kontakt med dig, eller målrette reklamer til dig," lyder det fra Microsoft.

Unikt bruger id

Problemet med Google Chrome er ifølge sikkerhedsfirmaet CSIS, at når Chrome installeres, så dannes der et unikt id, som kan anvendes af Google til at knytte forskellige data til den computer, hvorpå browseren er installeret.

Efterfølgende kan der løbende transmitteres data til Google.

I princippet vil alt, hvad der tastes i adressefeltet, inklusiv komplette URL'er blive sendt til Googles centrale servere, lyder det fra CSIS.

Det gælder også Google Cookies som bevirker, at Google kan knytte URL'er og søgninger sammen med din unikke profil og dermed danne en klar personlig profil af din færden på nettet.

Disse registreringer kan anvendes i forbindelse med markedsføring og tilpassede reklamer.

Det er en online-oplevelse

Den kritiserede funktion i Microsofts Explorer Beta 2 kaldes for "Foreslåede websteder" og er ifølge Microsoft
"en online-oplevelse, der er designet til at vise dig hvilke websteder, du besøger mest,og til at foreslå andre websteder, som du kunne være interesseret i at besøge."

"Når du slår "Foreslåede websteder til," vil din oversigt over dine besøg på internetsider blive sendt til Microsoft, hvor den vil blive gemt og sammenlignet med en ofte opdateret liste af websteder, som ligner dem du ofte besøger," lyder det fra Microsoft.

En tjeneste af denne art kræver, at der logges informationer om brugerens færden på nettet. Det indrømmer Microsoft da også, men siger samtidig, at man ikke skal være bekymret.

"Der bliver logget data ,når man anvender IE 8," fortæller Jasper Hedegaard Bojsen, teknologidirektør i Microsoft.

Balancegang mellem privatliv og service

"Der er dog ikke tale om data, der kan identificere brugeren. IP-nummer er eksempelvis ikke inkluderet på listen over de data, som logges," siger han.

I en tidligere udgave af en erklæring om beskyttelse af private oplysninger, der ligger til grund for retningslinjerne for "Foreslåede websider", angiver Microsoft ellers IP-nummeret som værende et af de data, der logges.

Men dette punkt er nu fjernet, siger Microsoft.

"De informationer vi logger om brugeren, har kun til formål at giver en bedre brugeroplevelse," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

"Disse informationer bliver ikke videregivet til andre. Et firma kan heller ikke købe sig til en god position i hierarkiet således, at én bestemt virksomhed bliver placeret højere, fordi de betaler for det," siger han.

"Foreslåede websteder" bliver ikke direkte en standard indstilling i IE8, men i installationsfasen skal man tage stilling til, om man ønsker funktionen aktiveret eller ej.

Der er mulighed for at afprøve funktionen og slå den fra igen senere. De data, som allerede er overført til Microsoft, vil efterfølgende blive slettet, lover firmaet.

"Vi har endnu ikke taget stilling til hvor længe vi vil opbevare informationerne, men de vil blive slettet," siger Jasper Hedegaard Bojsen, teknologidirektør i Microsoft.

"Vi arbejder på at finde en balance mellem privatlivets fred og den gode brugeroplevelse, som man kan skabe ved at indsamlet informationer om brugeren."

"Det er en opgave for hele it-branchen, og det kan tage mange år endnu før arbejdet er færdigt," siger Jasper Hedegaard Bojsen. til Computerworld.

Internet Explorer 8 Beta 2 kommer i en dansk version den 16. september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere