Artikel top billede

Fremover bliver det formentlig også TDC-ansatte, der administrerer nummeroplysningen. Foto: Jørgen True/TDC

Rival trækker sig: TDC ligner en vinder af 118

I dag klokken 12 er det sidste frist for firmaer at byde på oplysningstjenesten 118. TDC og Eniro er de eneste officielle kandidater, men sidstnævnte trækker sig.

Fremover vil det formentlig stadig være TDC-medarbejdere, der besvarer opkald, når danskere ønsker et telefonnummer. Oplysningstjenesten 118 har altid været på TDC's hænder, men denne gang havde en udfordrer meldt sig på banen.

Eniro, som driver oplysningstjenester i andre lande, tilkendegav sidst i juli, at virksomheden var interesseret i tjenesten. Det samme gjorde TDC, som allerede sad på tjenesten. Derfor sendte IT- og Telestyrelsen 118 i udbud, men nu er der kun én officiel kandidat.

"Vi har meldt, at vi er gået ud af udbuddet. IT- og Telestyrelsen mente, at vi stadig var forpligtede på en eller anden måde, fordi vi havde givet en interesse-tilkendegivelse, men vores advokater har svaret tilbage, at det mener vi ikke, vi er," siger administrerende direktør Henrik Dyring fra Eniro.

Det er en kort tidsfrist, som fik virksomheden til at hoppe fra. Hvis Eniro vandt udbuddet, ville virksomheden først få besked 1. november. Kun to måneder senere skulle 500 medarbejdere og en central stå klar, og det er ikke logistisk muligt, mener Henrik Dyring.

TDC tager intet på forskud

På trods af, at Eniro igennem længere tid har givet udtryk for, at de ikke længere er interesseret, så lader de ikke champagne-propperne sprænge ovre hos TDC.

"Det eneste, vi ved, er, at Eniro har udtrykt interesse for det her, og vi ved ikke, om der kan komme andre på banen. Udbuddet er først overstået, når IT- og Telestyrelsen har valgt en kandidat," siger underdirektør Christian Holme-Pedersen fra Oplysningen, TDC.

Kritik af forløb

Hele det sammenstrikkede udbud har været kritiseret af såvel TDC som Eniro. TDC har i dag 500 medarbejdere, som servicerer de mange danskere, der ønsker et telefonnummer eller en adresse.

I tilfælde af, at en anden konkurrent vandt opgaven, ville disse 500 medarbejdere muligvis stå uden job. Det fremgik ikke klart af udbudsmaterialet, om vinderen af udbuddet skulle overtage dem eller ej.

"Hvis arbejdet flytter fra TDC til en anden udbyder, så mener vi, at der bør være tale om en virksomhedsoverdragelse. Her hos Oplysningen har vi 500 medarbejdere, som ikke ved, om de har et job efter nytår," siger Christian Holme-Pedersen.

Det andet punkt er tidsfristen. Henrik Dyring har protesteret imod den, fordi den ifølge ham er helt urealistisk.

"Problemet for os er udelukkende, at der er for kort tid," siger direktøren om, hvorfor virksomheden sprang fra.

Han fremhæver videre, at andre spillere kunne være kommet på banen, hvis hele udbuddet var håndteret anderledes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere