Artikel top billede

Icahn med til første Yahoo-topmøde - ballade venter

Der er lagt i kakkelovnen til et heftigt møde, når super-investoren Carl Icahn i dag deltager i sit første bestyrelsesmøde i Yahoo, efter han i august blev valgt ind.

Den kendte skarpretter-investor, Carl Icahn, deltager i dag tirsdag i sit første bestyrelsesmøde i Yahoo.

Det sker, efter han efter voldsom tummel og ballade blev valgt ind i bestyrelsen sammen med to af sine håndgangne mænd, da Yahoo 1. august afholdt generalforsamling.

Det ventes, at Carl Icahn på bestyrelsesmødet straks vil gå i gang med at presse på for at få Yahoo gjort klar til et salg til Microsoft.

Det er nemlig ambitionerne om et salg og en medfølgende stor-udbetaling til Yahoos aktionærer, der har fået Carl Icahn til at stille op til bestyrelsen, efter Yahoo tidligere bestyrelse med stifter Jerry Yang i spidsen fik forpurret Microsofts tidligere bejlerier.

Det kuldsejlede opkøbsforsøgvækkede vreden hos mange Yahoo-aktionærer, der ellers øjnede en fed gevinst ved et salg til Microsoft.

"Yahoo er et pragtfuldt selskab, men jeg tror, at det er nødt til at indlede et samarbejde med Microsoft. Ellers slår Google Yahoo ihjel," siger han til tv-stationen CNBC.

Aftalen træder i kraft nu

Om få dage træder Yahoos kontroversielle annonce-aftale med Google imidlertid i kraft.

Aftalen blev underskrevet af Jerry Yang i juni - mere end måned inden generalforsamlingen, hvor Carl Icahn blev stemt ind - med den klausul, at aftalen skulle effektueres inden 105 dage.

Det var denne aftale, der endegyldigt fik Microsoft til at trække sig og aflyse enhver mulighed for at overtage Yahoo.

Yahoo/Google-aftalen betyder, at Google vil placere annoncer på Yahoos søgeresultater.

Aftalen er første skridt i Jerry Yangs målrettede ambitioner om, at Yahoo skal leve sit eget liv og ikke fusionere med andre for at klare sig i den meget hård kamp om nettets annonce-milliarder, hvor kampen især står mellem Microsoft, Google og - i mindre målestok - Yahoo.

Med i planerne indgår også en mulig aftale med Time Warners AOL.

Konkurrencemyndigheder i både Europa og USA er i øjeblikket ved at gennemgå Yahoo/Google-aftalen, der er blevet mødt med voldsom kritik af flere reklame-organisationer, der mener, at aftalen er konkurrenceforvridende og til skade for den fri konkurrence.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere