Dansk Industri bag anti-svensk sikkerhedsplan

Danske virksomheder vil ikke have svenske øjne i nakken. Derfor er Dansk Industri nu på vej med en anti-svensk sikkerhedsvejledning.

Dansk Industri har nu besluttet at udgive en decideret sikkerhedsvejledning, som skal ruste danske virksomheder til at undgå svensk overvågning som følge af den såkaldte FRA-lov fra januar 2009.

Det sker blandt andet på baggrund af truslen fra den udskældte svenske overvågningslov, som fra næste år giver myndigheden Försvarets Radioanstalt (FRA) lov til at overvåge al elektronisk kommunikation, som passerer den svenske grænse.

Det fortæller Henning Mortensen, der er chefkonsulent hos Dansk Industris brancheorganisation ITEK.

"Det ser ikke ud som om, der er kommet nogen ændringer i forhold til danske borgere," fortæller Henning Mortensen.

Beslutningen, der blev taget på det seneste møde i Dansk Industris sikkerhedsudvalg, kommer samtidig med, at det nu står klart, at de seneste ændringer af den stærkt omdiskuterede FRA-lov ikke ændrer vilkårene for virksomheder og borgere i Danmark og andre nabolande til Sverige.

Når den svenske lov påvirker danske interesser, skyldes det, at tele- og internetoperatørernes netværk er opbygget sådan, at intern dansk kommunikation udmærket kan passere Sverige på vejen mellem to danske skriveborde. Datapakkerne tager ikke hensyn til landegrænser i et netværk, der er opbygget internationalt for at opnå den fornuftigste forretning.

Problemet er imidlertid, at dette giver den svenske stat mulighed for at overvåge blandt andet Folketinget, danske myndigheder og borgere.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.